OKTOBER |  De Maand van het Oudere Paard
15% korting op Subli Omnia, Masters Senior Slobberbrok en Masters Senior Muesli
Gebruik de code: SENIOR15%

Cavalor LactaTec paste 6 x 60 gram

Cavalor® LactaTec helpt de spieren optimaal presteren tijdens piekmomenten en bevordert een goed herstel achteraf waardoor spiervermoeidheid voorkomen wordt en de paarden elke dag soepel blijven aanvoelen.
Cavalor® LactaTec is het meest complete supplement dat op verschillende manieren de spieractiviteit ondersteunt, spierherstel stimuleert en spierproblemen zoals stijfheid, schade en vermoeidheid voorkomt. Door de efficiënte interactie in tal van metabolische processen worden de spieren soepel en zijn ze in staat om energie effectief om te zetten zonder neveneffecten. Hierdoor kan het paard tijdens periodes van intensieve training of meerdaagse evenementen topprestaties blijven leveren.

Betreft 6 spuiten van 60 gram. 

€ 91,00 € 83,49
4-5 werkdagen
Meer informatie
Voorraad Op voorraad
Productvorm Supplement
Levertijd 4-5 werkdagen
Biologisch Nee
GMP+ Nee
Voederwaarde.nl Nee

De kracht van de natuur

Cavalor® LactaTec is gebaseerd op Cavalor® Muscle Fit. Om de spieren nog meer te ondersteunen werden essentiële oliën toegevoegd waaronder Petroselinum sativum en Citrus aurantifolium. De actieve componenten van Citrus aurantifolium vormen een sterk antioxidant waardoor ze de vorming van schadelijke vrije radicalen voorkomt. Bovendien heeft het een ontspannend effect op de spieren. Petroselinum sativum draagt ook bij tot een effectief herstel van de spieren bij zware inspanning. Het heeft een zuiverend effect op het lichaam waardoor toxines sneller afgevoerd worden en zuurstof probleemloos naar de spieren getransporteerd wordt waardoor spiervermoeidheid uitgesteld wordt.

Spiercellen ondersteunen voor een soepele en gezonde spieractiviteit

Cavalor® LactaTec bevat mineralen zoals zwavel (S), magnesium (Mg) en mangaan (Mn) die spierspanning tegengaan en de flexibiliteit en uithouding van de spieren bevorderen. Deze mineralen zijn toegevoegd in een goed opneembare vorm voor het paard waardoor ze optimaal benut worden. Een voorbeeld hiervan is methylsulfonylmethaan (MSM). Hoewel MSM vooral gekend is omwille van zijn heilzame werking op gewrichten, draagt het ook bij tot het goed functioneren van de spieren. MSM ontspant de spieren en functioneert bovendien ook als antioxidant en stimuleert de bloedcirculatie. Zo ondersteunt MSM de afvoer en afbraak van afvalstoffen in het lichaam. Bovendien zorgt een complex van B-vitamines waaronder vitamine B1, B2 en B12 voor een verbeterd koolhydraatmetabolisme, zenuwoverdracht en aanvoer van zuurstof naar de spieren.

Uiterst potente antioxidantenmix voor maximale bescherming

Cavalor® LactaTec bevat een zeer sterke antioxidanten mix waarvan bewezen is dat met een relatief lage doserig per ingrediënt een uiterst sterke verdediging tegen vrije radicalen gerealiseerd wordt. Naast vitamine E en selenium, de standaard antioxidanten aanwezig in quasi élk spiersupplement op de markt, bevat Cavalor® LactaTec ook vitamine C, bètacaroteen en bioflavonoïden. Daarnaast bevat Cavalor® LactaTec ook weiproteïnen, een precursor voor glutathion dat bekend staat als één van de krachtigste antioxidanten op cellulair niveau maar moeilijk via de voeding opgenomen wordt. Via deze combinatie van ingrediënten wordt de glutathionproductie in het lichaam sterk opgedreven en treden verschillende processen op gang waardoor spiercellen zowel intra- als extracellulair beschermd worden.

Efficiënt spierherstel ter preventie van verzuring en spierschade

Cavalor® LactaTec bevat betaïne, een precursor van dimethylglycine, dat er in de eerste plaats voor zal zorgen dat zuurstof efficiënt naar de spieren getransporteerd wordt waardoor minder lactaat geproduceerd en opgeslagen wordt. Zink, toegevoegd onder een chelaatvorm, zorgt voor een versnelde afbraak van lactaat, terwijl natriumbicarbonaat en natriumtripolyfosfaat als buffers ook bijdragen tot een efficiënt spierherstel. Door lactaat te neutraliseren en het zuur-base evenwicht te herstellen voorkomt het spierverzuring en stijfheid.

De weiproteïnen aanwezig in Cavalor® LactaTec voorkomen niet enkel spierschade door het neutraliseren van vrije radicalen, ze voeren ook eiwitten met een ideaal aminozuur profiel aan om regeneratie van beschadigde spiercellen zo snel en effectief mogelijk te ondersteunen. Ook de essentiële aminozuren lysine en methionine die toegevoegd worden aan Cavalor® LactaTec fungeren als bouwstenen van de eiwitten waaruit spiercellen opgebouwd worden.

Gebruik:
Geef 1/2 spuit de avond voor en 1/2 spuit de ochtend van zwaar werk of competitie. Bovendien bevordert een dosis LactaTec onmiddellijk na de inspanning aanzienlijk de recuperatie.

 

 

ONZE MERKEN

 

Nieuwsbrief

Direct 5 euro korting? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Kiyoh

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3