OKTOBER |  De Maand van het Oudere Paard
15% korting op Subli Omnia, Masters Senior Slobberbrok en Masters Senior Muesli
Gebruik de code: SENIOR15%

Cavalor Muscle Fit 2 kg

Cavalor® Muscle Fit zorgt voor algemene zorg voor spieren om hun activiteit te verbeteren en stijfheid en andere spierproblemen te voorkomen tijdens wedstrijden of periodes van intensieve training. Cavalor® Muscle Fit helpt jouw paard soepel te zijn naar het begin van de volgende wedstrijd. Het biedt preventieve spierondersteuning door spiercellen te beschermen vóór het vrijkomen van vrije radicalen en vermindert de productie en opbouw van lactaat. Cavalor® Muscle Fit helpt ook bij een beter herstel na zware inspanningen door de spieren te beschermen tegen stijfheid door effectieve lactaatverwijdering. Cavalor® Muscle Fit is het ideale product voor spierondersteuning voor en tijdens wedstrijden of voor paarden met spierstijfheid.

€ 127,50 € 116,97 (9%)
4-5 werkdagen
Meer informatie
Voorraad Op voorraad
Productvorm Supplement
Levertijd 4-5 werkdagen
Biologisch Nee
GMP+ Nee
Voederwaarde.nl Nee

Cavalor® Muscle Fit is een multi–ingrediënt product waarbij op verschillende manieren de spieractiviteit ondersteund wordt, spierherstel gestimuleerd wordt en spierproblemen zoals stijfheid, schade en vermoeidheid voorkomen worden. Hierdoor kan het paard vooral tijdens periodes van intensieve training of meerdaagse evenementen optimaal blijven presteren. 

Spiercellen ondersteunen voor een soepele en gezonde spieractiviteit 
Cavalor® Muscle Fit bevat mineralen zoals zwavel (S), magnesium (Mg) en mangaan (Mn) die spierspanning tegengaan en de flexibiliteit en uithouding van de spieren bevorderen. Deze mineralen zijn toegevoegd in een goed opneembare vorm voor het paard waardoor ze optimaal benut worden. Een voorbeeld hiervan is methylsulfonylmethaan (MSM). Hoewel MSM vooral gekend is omwille van zijn heilzame werking op gewrichten, draagt het ook bij tot het goed functioneren van de spieren. MSM ontspant de spieren en functioneert bovendien ook als antioxidant en stimuleert de bloedcirculatie. Zo ondersteunt MSM de afvoer en afbraak van afvalstoffen in het lichaam. Bovendien zorgt een complex van B-vitamines waaronder vitamine B1, B2 en B12 voor een verbeterd koolhydraatmetabolisme, zenuwoverdracht en aanvoer van zuurstof naar de spieren. 

Uiterst potente antioxidantenmix voor maximale bescherming 
Cavalor® Muscle Fit bevat een zeer sterke antioxidanten mix waarvan bewezen is dat met een relatief lage dosering per ingrediënt een uiterst sterke verdediging tegen vrije radicalen gerealiseerd wordt. Naast vitamine E en selenium, de standaard antioxidanten aanwezig in quasi élk spiersupplement op de markt, bevat Cavalor® Muscle Fit ook vitamine C, bètacaroteen en bioflavonoïden. Daarnaast bevat Cavalor® Muscle Fit ook weiproteïnen, een precursor voor glutathion dat bekend staat als één van de krachtigste antioxidanten op cellulair niveau maar moeilijk via de voeding opgenomen wordt. Via deze combinatie van ingrediënten wordt de glutathionproductie in het lichaam sterk opgedreven en treden verschillende processen op gang waardoor spiercellen zowel intra- als extracellulair beschermd worden. 

Efficiënt spierherstel ter preventie van verzuring en spierschade
De weiproteïnen aanwezig in Cavalor® Muscle Fit voorkomen niet enkel spierschade door het neutraliseren van vrije radicalen, ze voeren ook eiwitten met een ideaal aminozuur profiel aan om regeneratie van beschadigde spiercellen zo snel en effectief mogelijk te ondersteunen. Ook de essentiële aminozuren lysine en methionine die toegevoegd worden aan Cavalor® Muscle Fit fungeren als bouwstenen van de eiwitten waaruit spiercellen opgebouwd worden. Cavalor® Muscle Fit bevat betaïne, een precursor van dimethylglycine, dat er in de eerste plaats voor zal zorgen dat zuurstof efficiënt naar de spieren getransporteerd wordt waardoor minder lactaat geproduceerd en opgeslagen wordt. Zink, toegevoegd onder een chelaatvorm, zorgt voor een versnelde afbraak van lactaat, terwijl natriumbicarbonaat en natriumtripolyfosfaat als buffers ook bijdragen tot een efficiënt spierherstel. Door lactaat te neutraliseren en het zuur-base evenwicht te herstellen voorkomt het spierverzuring en stijfheid.

Gebruik:
Voeg 2 dagen voor de wedstrijd tot 1 dag na de wedstrijd dagelijks 30 g toe aan het voeder. In geval van pijnlijke spieren, 30 g / dag gedurende 30 dagen. 1 maatschepje = 15 g. Maximaal 120 g per paard per dag.

 

 

ONZE MERKEN

 

Nieuwsbrief

Direct 5 euro korting? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Kiyoh

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3