OKTOBER |  De Maand van het Oudere Paard
15% korting op Subli Omnia, Masters Senior Slobberbrok en Masters Senior Muesli
Gebruik de code: SENIOR15%

Cavalor SoZen 1,5 kg

Cavalor® SoZen – stress natuurlijk opgelost. Heeft een rustgevende en ontspannende werking op hete of nerveuze
paarden. Van nature nerveuze paarden worden onderworpen aan chronische stress die gepaard gaat met de overmatige productie van adrenaline en cortisol. De unieke aanpak van Cavalor® SoZen zit in het inspelen op de verstoorde balans tussen cortisol en adrenaline. Door deze veelzijdige aanpak is het zeer effectief bij paarden die te weinig reactie tonen op of een hoge tolerantie hebben voor producten gebaseerd op enkel tryptofaan.

€ 167,60 € 153,76 (9%)
4-5 werkdagen
Meer informatie
Voorraad Op voorraad
Productvorm Supplement
Levertijd 4-5 werkdagen
Biologisch Nee
GMP+ Nee
Voederwaarde.nl Nee

Natuurlijk doeltreffend: krachtig recept op basis van kruiden, kruiden en kruiden. 
Cavalor® SoZen creëert een balans in de hormonale onrusten die ontstaan bij nerveuze paarden. De kruiden hebben onder andere invloed op de bijnieren en reguleren zo het endocriene stelsel waarbij het evenwicht tussen adrenaline (voor de alertheid) en cortisol (controle van adrenaline) hersteld wordt. Bovendien bevordert het de ontspanning en de concentratie. Hierdoor worden niet enkel de gevolgen van stress aangepakt, het helpt nerveuze paarden ook minder snel gestresseerd te zijn. 

Het effect van de kruidenmix wordt niet veroorzaakt door de kruiden afzonderlijk, maar door het synergetisch effect van de kruiden onderling. Onder andere deze kruiden werden gebruikt in de mix: Ginseng, Humulus Lupulus, Ruta Graveolens, Solidago Virgaurea, Hypericum Perforatum, Urtica dioica en Glycyrrhiza Glabra. Als aanvulling op de kruiden werden ook magnesium en tryptofaan toegevoegd om de ontspanning te bevorderen. 

L-tryptofaan: tryptofaan stimuleert serotonine, een anti-stress hormoon dat van nature uit geproduceerd wordt door het lichaam.

Magnesiumcitraat: Organische, goed opneembare bron van magnesium. Magnesium heeft een relaxerende werking
en helpt de spieren te ontspannen.

Gebruik:
Bij het gebruiken van Cavalor® SoZen is het belangrijk gedurende 10 dagen een startdosering van 30 g per dag aan te houden. Meestal wordt het paard tijdens deze periode nerveuzer tussen dag 4 en dag 6. Het is belangrijk dat je dan het product door blijft geven. Dit is een teken dat het lichaam op de ingrediënten reageert en dat het product zal werken. Na deze 10 dagen opstartperiode kan je dagelijks 20 g Cavalor® SoZen geven als onderhoud bij nerveuze
paarden of kan je 3 dagen voor de wedstrijd starten en de dosering aanpassen naar behoefte. 

1 maatschepje is 10 g. Maximum 60 g per paard per dag. 

 

 

ONZE MERKEN

 

Nieuwsbrief

Direct 5 euro korting? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Kiyoh

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3