OKTOBER |  De Maand van het Oudere Paard
15% korting op Subli Omnia, Masters Senior Slobberbrok en Masters Senior Muesli
Gebruik de code: SENIOR15%

Cavalor Venus 500 ml

Cavalor® Venus is een kruidenextract dat de cyclus van de merrie ondersteunt en zo effecten van een onregelmatige ovulatie verlicht. Merries kunnen erg onrustig en ongemakkelijk zijn door hormonenschommelingen tijdens hun complexe vruchtbaarheidscyclus. Tegendraadsheid, zuur gedrag, maar ook stijfheid en andere lichamelijke ongemakken zijn kenmerkend voor hengstige merries. Dit heeft een niet te onderschatten effect op de sportprestaties en het vertrouwen tussen ruiter en paard. Cavalor® Venus blokkeert de cyclus niet, het zorgt net voor een regelmatigere cyclus: hoe meer rust en regelmaat in de cyclus, hoe aangenamer uw merrie zal zijn. Cavalor® Venus is samengesteld uit verschillende natuurlijke actieve ingrediënten die de stofwisseling tijdens de cyclus ondersteunen, typerend gedrag bij hengstigheid onderdrukken en voor algemene ontspanning van lichaam en geest zorgen. Je zal een totaal ander paard ervaren dat zicht beter in haar vel voelt.

€ 38,60 € 35,41 (9%)
4-5 werkdagen
Meer informatie
Voorraad Op voorraad
Productvorm Supplement
Levertijd 4-5 werkdagen
Biologisch Nee
GMP+ Nee
Voederwaarde.nl Nee

Natuurlijk doeltreffend: kruidenextracten voor een verzekerd resultaat. 
De werking van kruiden wordt bepaald door het gehalte actieve stof. Om zeker te zijn dat iedere productie eenzelfde effect heeft, maakt Cavalor® gebruik van extracten. In tegenstelling tot gedroogde kruiden hebben de extracten altijd hetzelfde gehalte aan actieve stof. 

Vitex agnus castus: werkt regulerend op verschillende hormoonsystemen. De bes heeft een harmoniserend effect op de hormoonhuishouding bij de merrie, met een normale, regelmatige en evenwichtige cyclus tot gevolg. Ook heeft de plant een gunstig effect op de (vrouwelijke) vruchtbaarheid en remt hij de geslachtdrift bij hengsten bij een teveel aan testosteron. De plant dankt zijn benaming als monnikspeper aan het gebruik in de Middeleeuwen om onweerstaanbare lusten te onderdrukken bij de monniken. 

Oreganum majorana: onderdrukt de productie van testosteron en oestrusgedrag, bevordert de rijdbaarheid van de merrie.

Taraxacum Officinalis: ondersteunt de lever in het afvoeren van afvalstoffen geproduceerd tijdens de hormooncyclus. 

Humulus Lupulus: Heeft een ontspannend effect op het centraal zenuwstelsel. 

Achillea millefolium: verlicht krampen die gepaard gaan met de menstruele cyclus.

Magnesiumbisglycinaat: Organische, zeer goed opneembare vorm van magnesium. Heeft een kalmerend effect en
helpt de spieren te ontspannen Vitamine B6: heeft een positieve invloed op het metabolisme en bevordert de absorptie van actieve ingrediënten.

Gebruik:
Bij vloeibare supplementen is het normaal dat sommige ingrediënten bezinken en een laagje vormen op de bodem. Het is aangeraden om de fles voor ieder gebruik goed te schudden zodanig dat een homogene en consistente dosis gegeven wordt. 

Meng dagelijks 2 x 5 ml (voor pony’s) of 2 x 10 ml (voor paarden) in het rantsoen of geef Cavalor® Venus rechtstreeks in de mond. Maximum 100 ml per paard per dag. 

Tip: Voor sommige paarden is een opstartdosering van 40 ml gedurende de eerste 4-5 dagen aanbevolen waarna de dosis geleidelijk afgebouwd kan worden.

Gemiddeld duurt het een 3-tal weken alvorens je duidelijk effect merkt. Soms wordt het merriegedrag erger na
een paar dagen. Dit is een goed teken en duid aan dat het product werkt. Voor een zo stabiel mogelijke cyclus is
het aangeraden om Cavalor® Venus een langere periode op dagelijkse basis te blijven geven. Wanneer het paard
op rust staat kan ook een pauze voor Cavalor® Venus ingelast worden.

 

 

ONZE MERKEN

 

Nieuwsbrief

Direct 5 euro korting? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Kiyoh

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3