Subli lijnzaadolie 5L. Koop je in oktober 400 kilo paardenvoer dan krijg je de Subli lijnzaadolie cadeau

Esparcette

Esparcette voor paarden

Esparcette is een plant met een roze bloem en wordt nog niet vaak gebruikt in paardenvoer. De esparcette plant is lid van de familie van vlinderbloemen. Dit is een grote groep planten, waar bijvoorbeeld ook de plant luzerne toe behoort. Vlinderbloemen zijn eiwitrijke planten met bladeren en één bloem, welke peulvruchten dragen

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Esparcette in paardenvoer

Esparcette wordt vaak speciaal verbouwd voor de verwerking in voeders, maar is ook in het wild te vinden. Voor het gebruik in paardenvoer worden de planten eerst gemaaid en gehakseld, waarna ze worden gedroogd. De gedroogde esparcette kan vanuit balen gevoerd worden, nat gemaakt worden, maar ook verwerkt worden in een speciale voermix voor paarden. Paarden vinden deze grondstof erg lekker. Wanneer de esparcette in gedroogde vorm wordt bevochtigd, ruikt dit product ook nog eens heerlijk. Dit maakt het product nog aantrekkelijker voor paarden. 

Waarom esparcette voeren?

Je kunt je paard natuurlijk gewoon esparcette voeren omdat hij het erg lekker vindt. Echter, er zijn verschillende gunstige bijkomstigheden die aan het voeren van esparcette worden toegewezen. Zo wordt er gezegd dat de toevoeging van esparcette aan paardenvoeders werkt tegen parasieten zoals wormen. Ook staat het product bekend om zijn ontstekingsremmende werking. De anti-parasieten en ontstekingsremmende werking zijn toe te schrijven aan het feit dat de plant esparcette veel tanninen bevat. Tanninen in grote hoeveelheden kunnen giftig zijn, maar de kleine hoeveelheid aan de tannine looizuur die zich in esparcette bevindt is niet giftig voor je paard.  Daarnaast bevordert esparcette het sneller herstellen van weefsel en heeft de stof een positieve invloed op een goede werking van de darmflora. Esparcette is dus een stof die veel positieve effecten op je paard kan hebben. Verder is het een ideaal product om bij te voeren aan paarden die last hebben van cushing of hoefbevangenheid. Esparcette bevat mineralen en vezels. 

Eiwitten

Planten uit de vlinderbloemenfamilie hebben vaak een hoog gehalte aan goed verteerbare eiwitten. Ook de plant esparcette bevat veel eiwitten die goed zijn voor je paard. Paarden hebben deze eiwitten namelijk nodig ter ondersteuning van de opbouw van spieren. Dit is natuurlijk extra belangrijk voor sportpaarden. Naast eiwitten bevat esparcette ook antioxidanten. Antioxidanten zijn weer bevorderlijk voor de stofwisseling van het paard. 

Esparcette bij Paardenvoer.nl

In het assortiment van Paardenvoer.nl vind je diverse voeders die esparcette bevatten. Het product Ruwvoermix Royaal van het merk Voermeesters is hier een goed voorbeeld van. Deze complete mix ondersteunt de spijsvertering van paarden en bevat de juiste eiwitten voor jouw paard, onder andere door de toevoeging van esparcette.

Benieuwd naar wat het bijvoeren van esparcette of het voeren van voeders met esparcette kan betekenen voor jouw paard? Neem gerust contact met ons op voor voeradvies op maat! Producten met esparcette voor paarden bestel je gemakkelijk online in onze webshop. In ongeveer twee werkdagen kun je de levering van jouw bestelling verwachten. Meer dan 300 kilogram verzenden wij zelfs helemaal gratis.

 

 

ONZE MERKEN

 

Nieuwsbrief

Direct 5 euro korting? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Kiyoh

Onze klanten beoordelen ons met een 9,5