Krachtvoer voor het paard

Krachtvoer is voor het paard een goede aanvulling op de basisvoeder ruwvoer. We delen de voeders in het rantsoen van een paard dan ook meestal in onder ruwvoer, krachtvoer, aanvullende voeders zoals supplementen en traktaties als extraatje voor het paard. Krachtvoer voor paarden heeft een zeer hoge voedingswaarde en geeft extra energie. Bijvoorbeeld voor paarden die zware inspanningen moeten leveren kun je krachtvoer, zoals brokken of muesli, gebruiken ter aanvulling op het dagelijkse rantsoen van je paard.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-20 van 45

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-20 van 45

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is krachtvoer voor paarden?

Krachtvoer wordt van ruwvoer onderscheiden op basis van onder andere de vezellengte. Paardenvoer met een vezellengte van ongeveer 8 mm wordt gezien als ruwvoer, voeders met een kortere vezellengte vallen in de categorie krachtvoer. De letterlijke betekenis van krachtvoer is ‘krachtige diervoeders’. Deze krachtige voeders voor het paard danken hun naam aan de zeer geconcentreerde voedingswaardes van dit type paardenvoer. Krachtvoer is bedoeld om bij te voeren aan je paard. Wat inhoudt dat je krachtvoer kunt gebruiken ter aanvulling van het dagelijkse (ruwvoer) rantsoen. Dit onderscheidt krachtvoer van andere aanvullende voeders, welke slechts in specifieke situaties of ter beloning en traktatie worden bijgevoerd aan het paard. De hoge concentratie van de voedingswaardes in krachtvoer geeft je paard onder andere meer energie. 

Soorten krachtvoer

Er zijn veel verschillende soorten krachtvoer die je paard van dit krachtige, energieke effect kunnen voorzien en vitaminen, mineralen en sporenelementen toevoegen aan het dagelijkse (ruwvoer)rantsoen. Afhankelijk van de situatie, de inspanningen en de behoeftes van jouw paard kun je een keuze maken voor het bijvoeren van krachtvoer. Veel mensen kiezen voor krachtvoer in de vorm van mineraalrijke brokken of biks en energierijke muesli’s voor paarden. Echter, elk paard is anders, dus wij raden je ook vooral aan om het juiste krachtvoer voor jouw paard aan te schaffen. De voerexperts van Paardenvoer.nl helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Neem gerust contact met ons op voor voeradvies op maat!

In ons assortiment vind je onder andere het Sportbrok+ van het merk Subli. Dit luxe sportbrok met  veel vitaminen en mineralen is een goede bron van krachtvoer. Ook de Sportmuesli van Voermeesters met toegevoegde lijnzaadolie is een uitstekend krachtvoer voor de meest paarden. Daarnaast kunnen diverse gezondheidsklachten bij paarden met krachtvoer worden ondersteund. Voor paarden met een overgevoelige huid is Voermeesters Huid Vitaal zeer geschikt en voor extra weerstand raden wij Sport-Optivit van Masters of Voermeesters Sport Vitaal aan: krachtvoer met een zeer hoog gehalte vitaminen. Krachtvoer dat de melkproductie van het paard stimuleert en het veulen ondersteunt met een gezonde start is Voermeesters Merrie en Subli Merriebrok.

Hoeveel krachtvoer voor het paard?

“Hoeveel krachtvoer heeft mijn paard nodig?” Dit is één van de vragen over krachtvoer voor paarden die regelmatig aan onze voerexperts wordt gesteld. Wij adviseren om krachtvoer vooral op de juiste manier te voeren aan je paard. Om het meeste voordeel uit de hoge voedingswaardes van krachtvoer te kunnen halen, is het belangrijk dat de vertering van je paard eerst wordt gestimuleerd met wat ruwvoer. Zo wordt het krachtvoer beter opgenomen. De hoeveelheid krachtvoer die je daarna aan je paard kan voeren is afhankelijk van vele factoren. Onder andere de hoeveelheid inspanning en beweging die het paard uitvoert op een dag en of het paard in de wei staat of juist op stal: dit heeft allemaal invloed op hoeveel krachtvoer jouw paard nodig heeft. Wij adviseren je graag!

Online bestellen

Het juiste krachtvoer voor jouw paard vind je gemakkelijk in het uitgebreide assortiment van Paardenvoer.nl. Wanneer je het geschikte krachtvoer hebt gevonden, kun je deze aanvullende voeders in elke gewenste hoeveelheid bestellen in onze webshop. Je bestelling wordt binnen enkele werkdagen afgeleverd en bestellingen vanaf 300 kilogram bezorgen wij zelfs geheel gratis.

 

 

ONZE MERKEN

 

Nieuwsbrief

Direct 5 euro korting? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Kiyoh

Onze klanten beoordelen ons met een 9,5