Lijnzaad voor het paard

Lijnzaad is een natuurlijk product dat afkomstig is van de vlasplant. Lijnzaad zit boordevol goede voedingsstoffen, zoals gezonde vetten (omega 3 en omega 6), eiwitten, vezels en vitamine B1 en B2. Het product wordt vaak verwerkt in paardenvoer. Het paardenvoer kan bestaan uit hele lijnzaad, maar ook uit lijnzaadschilfers. De schilfers blijven over wanneer de olie uit het lijnzaad geperst is. Ook is het mogelijk om lijnzaadolie te kopen voor het rantsoen van het paard. Vanwege het grote omega 3 en omega 6 gehalte wordt lijnzaadolie als meest toegevoegd van alle oliesoorten aan het eten van paarden. Lijnzaadolie bestaat voor wel 50% uit omega 3 vetzuren.

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom lijnzaad voeren aan je paard?

Lijnzaad is dus rijk aan de vetzuren omega 3 en omega 6 die erg belangrijk zijn voor het paard. Omega 3 behoort tot de meervoudig onverzadigde vetzuren. Het vetzuur heeft meerdere positieve bijwerkingen voor de gezondheid van de meeste diersoorten. Omega 3 werkt namelijk ontstekingsremmend, is bevorderend voor de weerstand, heeft positieve invloeden op de slijmvliezen, waaronder de maag- en darmwand. Het is belangrijk dat het paard genoeg omega 3 binnenkrijgt om goed te kunnen functioneren.

Omega 6 is net zoals omega 3 een meervoudig onverzadigd vetzuur wat voorkomt in plantaardige producten. Veel graansoorten en plantaardige oliën zijn rijk aan omega 6 vetzuren. Deze krijgt het paard vaak al genoeg binnen. Voorbeelden van voedingsmiddelen voor paarden waar omega 3 en 6 in zit zijn muesli en biks. Het is zeer belangrijk dat er een goede verhouding tussen de twee is in het rantsoen van een paard. Dit komt doordat omega 3 vetzuren ontstekingsremmend werken en een positieve werking hebben op de weerstand van het paard, terwijl omega 6 vetzuren ontstekingsbevorderend werkt. Te veel omega 6 in het rantsoen van het paard kan zorgen voor een verminderde weerstand, kreupelheid, grotere kans op artrose en een slechte vacht en huid.

Wanneer lijnzaadolie toevoegen aan het paarden eten?

Het gras zit vol met omega 3 en omega 6 vetzuren en heeft een balans tussen de twee. Gras bevat van nature olie dat rijk is aan omega 3. Wanneer gras wordt gedroogd verdwijnen deze oliën. In de zomer wanneer het paard in de wei staat zal er dus haast geen tekortkoming zijn aan omega 3. Als het paard in de winter veel op stal staat en het rantsoen vooral bestaat uit hooi is het toevoegen van lijnzaadolie van groot belang zodat deze vetzuren in balans gehouden worden.

Heb je nog vragen over lijnzaadolie voor jouw paard? Je kunt via dit formulier contact met ons opnemen. Wij zullen je vraag binnen twee werkdagen beantwoorden.

Aanbevolen dosering van lijnzaadolie voor paard en pony

Lijnzaadolie is een uitstekend voedingssupplement voor zowel paarden als pony’s van alle leeftijden. De lijnzaadolie kan toegevoegd worden door het dagelijkse eten van het paard. Een dosering van 30 ml is meestal voldoende. Wanneer de overige voeding van het paard middelen bevat die een heel laag gehalte aan omega 3 hebben, dan kan het wenselijk zijn om de dagelijkse dosis lijnzaadolie te verhogen.

Online lijnzaadolie bestellen voor paarden

Lijnzaadolie voor het paard kun je eenvoudig bestellen in onze webshop. Wanneer je een bestelling hebt geplaatst, wordt het binnen twee werkdagen bij jou bezorgd. Bij bestellingen boven de 300 kilogram worden geen verzendkosten berekend. Heb je nog vragen over het bestellen van lijnzaadolie of andere producten? Of wil je misschien eerst meer aanvullende informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op. We zullen je vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.

 

 

ONZE MERKEN

 

Nieuwsbrief

Direct 5 euro korting? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Kiyoh

Onze klanten beoordelen ons met een 9,5