Magnesium

Magnesium voor het paard

Magnesium is een zeer belangrijk mineraal voor paarden. Voor een goede werking van de energieproductie is het mineraal magnesium zelfs essentieel. Magnesium bevordert de werking van de spieren en het zenuwstelsel bij paarden. Op het gebied van een goed functionerend spierstelsel speelt magnesium voor paarden een rol in het overdragen van de signalen naar de spieren. Daarnaast helpt magnesium het paard met het ontspannen van de spieren.

Het skelet en de botten van het paard hebben ook magnesium nodig. Het mineraal zorgt er namelijk voor de botten calcium goed opnemen. Ook helpt magnesium om ophoping van calcium in andere weefsels van het paard te voorkomen. Verder is magnesium zeer gunstig voor paarden, omdat het mineraal belangrijk is voor een goede stofwisseling en het functioneren van de water- en energiehuishouding van een paard.

Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom magnesium voeren aan je paard?

Magnesium is dus een essentieel mineraal voor je paard en is voornamelijk goed voor de botten en spieren. Paarden halen de voor hen benodigde hoeveelheid magnesium meestal gewoon uit hun rantsoen. Echter, soms krijgt het paard niet voldoende magnesium binnen. In deze gevallen kan het dan ook raadzaam zijn om magnesium bij te voeren als aanvulling op het rantsoen van je paard.

Wanneer geef je magnesium aan je paard?

Je vult het rantsoen van jouw paard dus aan met magnesium wanneer het paard een magnesiumtekort heeft. Maar hoe weet je precies wanneer paarden een tekort aan magnesium hebben? Eén van de indicaties van een tekort aan magnesium bij paarden is het minder presteren. Een paard dat niet genoeg magnesium binnenkrijgt, loopt een verhoogde kans om ziek te worden en spierproblemen op te lopen. Tijdens het sporten of andere zwaar belastende prestaties loopt het paard dan dus eerder een blessure op.

Sommige paarden hebben magnesium nodig na een zware inspanning, zoals een training of wedstrijd. Wanneer je paard trilt op zijn benen en zijn spieren niet goed kan ontspannen, kun je magnesium bijvoeren om het tekort aan te vullen. 

Twijfel je of jouw paard wat extra magnesium kan gebruiken? Neem gerust contact op met onze deskundige medewerkers voor voeradvies op maat.

Welke soorten magnesium voor paarden zijn er?

Magnesium voor paarden is in verschillende vormen verkrijgbaar. Zoals al eerder aangegeven, bevat ruwvoer in principe meer dan voldoende magnesium voor de behoeftes van het paard. In het geval van een magnesiumtekort, kun je het mineraal aanvullen met krachtvoer of supplementen. Bijvoorbeeld met magnesiumoxide ontvangt je paard een hoog percentage van het mineraal magnesium. Een nadeel van magnesiumoxide is echter dat het paard deze vorm niet heel goed kan opnemen. Magnesiumcitraat is een vorm die het paard beter kan opnemen, maar bevat een lager percentage van het mineraal. 

In het assortiment van Paardenvoer.nl vind je diverse opties voor een geschikt magnesium supplement voor jouw paard. Subli Magnesium Mix is verkrijgbaar in een handige emmer van een kilo en kun je gebruiken als aanvulling op het dagelijkse rantsoen. De mix bevat vitamine B en magnesium voor paarden. Het mineraal is niet alleen verkrijgbaar als magnesium supplement voor het paard. Ook vind je in de webshop ruwvoeders en krachtvoer met extra magnesium voor paarden, zoals bijvoorbeeld Subli Zonder of het Sereen brok van Masters.

Online magnesium voor paarden bestellen

De beste optie om magnesium aan jouw paard bij te voeren vind je op Paardenvoer.nl. Bestellen in onze webshop gaat gemakkelijk en is snel. Bestel vandaag nog magnesium voor paarden en in ongeveer twee dagen wordt je aankoop al bezorgd! Zendingen met paardenvoer vanaf 300 kilogram worden gratis geleverd. Voor vragen of meer informatie over het bijvoeren van magnesium kun je vrijblijvend contact opnemen met onze klantenservice. Wij helpen je graag verder!

 

 

ONZE MERKEN

 

Nieuwsbrief

Direct 5 euro korting? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Kiyoh

Onze klanten beoordelen ons met een 9,5