Paardenbiks

Paardenbiks, ook wel paardenbrok genoemd is in ons land een favoriet type krachtvoer in geperste vorm. Bedoelt als aanvulling op het basismenu van ruwvoer. Je geeft paardenbiks als extra energiebron, ter verrijking van het dagelijks rantsoen. Biks is een rijke bron van voedingsstoffen voor paarden en pony’s, stoffen die ze niet altijd in voldoende mate uit hun ruwvoer halen. Zeker wanneer je veel inspanning van je paarden en/of pony’s vraagt is een aanvullend krachtvoer nodig, waarbij de keuze voor biks zeker een goede is.

De kracht van biks is dat er voor elk type paard of pony een soort biks met een perfect geschikte samenstelling bestaat. Er zijn speciale brokken voor hoog- in het bloed staande sport- en prestatiepaarden, maar ook juist voor bijna het tegenovergestelde zoals sobere ponyrassen die weinig werk verrichten. Denk voor hen aan biks in de vorm van de Voermeesters Efficiënt brokken. Ook vind je bij Paardenvoer.nl biks voor zogende en drachtige merries zoals de Masters Merriebrok. Voor paarden en pony’s die extra vitaminen of mineralen nodig hebben bestaan er nog veel meer varianten brok/biks.

Tonen als Foto-tabel Lijst

19 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

19 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Biks: lang houdbaar en goed op gewicht

Groot voordeel van biks is de lange houdbaarheid en de goede mogelijkheid voor bulkopslag ervan. Goed geperste brokken zoals je ze hier bestelt blijven ook op langere termijn smaakvol en stevig. Biks bevat in verhouding ook heel veel voedingsstoffen per afzonderlijke kilo gewicht. Het fijne van biks is dat een kiloschep met brokken over het algemeen ook daadwerkelijk een echte kilo krachtvoer bevat. Wel zo handig bij het rantsoeneren, zeker als je meerdere paarden en pony’s tegelijk voer geeft.

De soorten biks van Voermeesters zijn daarnaast ook extra grof en vezelig van samenstelling. Dit bevordert goed kauwen en de vorming van veel speeksel. Wat extra bijdraagt aan een goede spijsvertering en daarmee de goede gezondheid van je paarden en pony’s. Alle soorten brokken die je via Paardenvoer.nl bestelt zijn door onze eigen voedingsspecialisten met kundigheid samengesteld. Het zijn allemaal mensen met ervaring met zowel paarden als met paardenvoer. Die het belangrijk vinden dat jij precies weet waar de grondstoffen in je bestelde biks vandaan komen.

Helder voedingsadvies voor de juiste biks

Wil je weten welk type paardenbiks voor jouw paarden of pony’s het meest geschikt is? Vraag een persoonlijk en helder voedingsadvies aan bij de medewerkers van de klantenservice van Paardenvoer.nl. Zij assisteren je graag bij het zoeken naar de perfecte soort biks. Wil je zelf aan de slag? Bekijk en vergelijk dan eens rustig de verschillende voederwaardes per product.

Alle soorten biks en voer op Paardenvoer.nl zijn volledig gecertificeerd en volgens GMP-richtlijnen geproduceerd, een waarborg voor de kwaliteit van het productieproces. Zie (GMP+, Securefeed en Voederwaarde.nl) voor meer informatie over de productie. Zodat je altijd zeker weet dat de genoemde samenstelling en grondstoffen ook daadwerkelijk kloppen. Geen onduidelijkheden over de herkomst van je paardenvoer, je weet altijd precies wat je krijgt. De voeders onder het merk Voermeesters zijn gemaakt volgens de drie basisprincipes van Zuiver Voer. Zuiver Voer is voer met natuurlijke grondstoffen met een gegarandeerde voederwaarde. Stuk voor stuk structuur- en vezelrijke paardenvoeders die perfect aansluiten bij de natuurlijke behoefte van een paard.

Paardenvoer online kopen?

Het voordeel van online paardenbiks bestellen is dat het op elk moment van de dag mogelijk is. Kies het moment dat jou het beste past en voeg de biks en eventuele aanvullingen toe aan je winkelmand. Alle soorten biks staan overzichtelijk voor je bij elkaar. Inclusief alle gegarandeerde voederwaardes en productspecificaties. Op onze merkensites Subli, Voermeesters en Masters diervoeders staat nog meer informatie over de specifieke toepassing van de verschillende bikssoorten voor je uitgesplitst.  

 

 

ONZE MERKEN

 

Nieuwsbrief

Direct 5 euro korting? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Kiyoh

Onze klanten beoordelen ons met een 9,5