Paardenbrokken of biks voor paarden

Paardenbrokken, ook wel bekend als biks voor paarden, zijn de meest gevoerde vorm van aanvullend krachtvoer voor paarden. Het begrip ‘aanvullend’ komt eruit voort dat het grootste deel van het paardenmenu bestaat uit ruwvoer zoals hooi, (kuil)gras of iets van luzerne of een gemixte vorm hiervan. Vezels en ruwe celstoffen zijn de basis van een goed werkende spijsvertering en daarmee gezonde paarden en pony’s. Zeker sobere ponyrassen die weinig werk verzetten hebben vaak genoeg aan enkel ruwvoer. Toch is het aanvullend voeren van krachtvoer in de vorm van paardenbrokken of biks wel raadzaam om een mogelijk tekort aan vitaminen, mineralen en sporenelementen te voorkomen bij het paard. Op Paardenvoer.nl vind je ook paardenbrokken die speciaal voor sobere (pony)rassen zijn samengesteld. Deze biks voor paarden heeft een laag suiker- zetmeel en eiwitgehalte, wat precies aansluit bij de vrij lage extra energiebehoefte van deze rassen.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-20 van 35

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-20 van 35

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Biks voor paarden: aanvullend en specifiek krachtvoer

Paardenbrokken vind je op deze website in veel verschillende soorten. Elk type paard en elke vorm van belasting vraagt om een specifieke samenstelling van het voer. Daar waar het ene paard dagelijks zware sportprestaties op hoog niveau moet leveren, komt het andere dier misschien maar één keer per week in actie voor een korte buitenrit en loopt het dier voor de rest van de week in de wei. Het sportpaard zal veel baat hebben bij een speciale prestatie- of sportbrok met een hoog energiegehalte, zoals de Subli prestatiebrok.

Het recreatief gehouden paard heeft genoeg aan een basisbrok zoals bijvoorbeeld de Voermeesters basisbrok. Ook voor veulens, drachtige merries en revaliderende paarden bestaat specifiek voer wat aansluit bij de behoefte op dat moment. Alle brokken of biks voor paarden in het assortiment op Paardenvoer.nl produceren wij in eigen beheer, met daarbij een gegarandeerde voederwaarde en traceerbare grondstoffen per product. Elke specifieke voersoort is samengesteld door nutritionisten. Vakmensen met verstand van voer, paarden, duurzaamheid en paardenwelzijn.

Sportbrok, prestatiebrok en basisbrok voor het paard

Een sportbrok, prestatiebrok en basisbrok op de juiste manier en in de juiste hoeveelheden voeren, draagt bij aan een goede gezondheid van het paard en het leveren van de allerbeste prestaties. Welk type biks voor paarden je voorkeur ook heeft, bekijk eerst goed de voederwaarde ervan en het voeradvies. De verhoudingen in eiwitten, zetmeel, vetten en extra toevoegingen verschillen per brok. Informeer jezelf over de diversiteit aan voederwaardes en ontdek de verschillen hiertussen. Wil je liever een sneller, persoonlijk en duidelijk advies over welke soort brok voor jouw paarden het beste is? Vraag aan een van onze medewerkers van de klantservice een voedingsadvies aan en je hebt binnen 2 werkdagen het beste en GMP+ gecertificeerde voer op stal.

Brokken met vezelrijke structuur

Alle paardenbrokken die je via Paardenvoer.nl koopt hebben een grove en vezelrijke structuur. Dit zorgt ervoor dat je paarden of pony’s extra lang op de biks zullen kauwen. Dat voorkomt schrokken, verkleint de kans op slokdarmverstopping en zorgt voor extra speekselvorming, wat de spijsvertering weer ten goede komt. Wanneer je paarden in jouw ogen de brokken toch nog snel opeten, voeg dan bijvoorbeeld nog wat extra vezelrijke muesli of luzerne toe. Een platte steen onderin de voerbak leggen helpt ook. Of geef het biks voer in een speciale voederbal. Die zal je paarden zeker een hele poos zoet houden met hun krachtvoer. Dat is goed tegen verveling en goed voor hun spijsvertering.

Online paardenbiks kopen

Wil jij direct paardenbrokken of paardenbiks kopen? Kies dan uit ons complete assortiment en bestel meteen de beste brokken voor jouw paarden en pony’s. Misschien voer je al jaren dezelfde Subli basisbrok aan jouw paard. Op zich is dat prima, maar wellicht is een meer specifieke prestatie- of sportbrok wel beter voor jouw paard en situatie. Scroll eens door de verschillen in voederwaardes op de websites van onze merken Subli, Voermeesters en Masters. En sta versteld van de voordelen die het voeren van specifieke paardenbrokken biedt.

Paardenbiks koop je gemakkelijk online op Paardenvoer.nl. Wanneer je bestelt in onze webshop, worden jouw paardenbrokken in ongeveer twee werkdagen geleverd. Bestel je meer dan 300 kilogram? Dan betaal je zelfs geen verzendkosten. Ben je er nog niet helemaal uit welke paardenbiks je gaat kopen? Neem gerust contact met onze experts op voor vrijblijvend voeradvies op maat!

 

 

ONZE MERKEN

 

Nieuwsbrief

Direct 5 euro korting? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Kiyoh

Onze klanten beoordelen ons met een 9,5