Paardensupplementen ondersteunen de gezondheid

Paarden en pony’s op de allerbeste manier verzorgen willen we allemaal. Zeker wanneer je paarden aan huis hebt staan, brengt dit een flinke mate van verantwoordelijkheid met zich mee. Het is je taak om hen te voorzien van alles wat ze nodig hebben voor een gezond en tevreden leven. Je wilt ze voorzien van een schone stal, het beste voer, voldoende beweging en sociale contacten. Maar ook de dierenarts, de hoefsmid en een eventuele fysiotherapeut of chiropractor horen af en toe tot het totale onderhoudspakket. Natuurlijk wil je gezondheidsproblemen zoveel mogelijk voorkomen of anders zo snel mogelijk laten herstellen. Medicijnen zijn soms nodig, maar liever blijf je het geven ervan voor. Preventief verstrekken van de juiste paardensupplementen draagt daaraan bij.

Helder advies over paardensupplementen 

Dat je graag iets extra’s aan je paard wilt geven voor de best mogelijke ondersteuning van zijn gezondheid begrijpt iedereen. Maar wat je paarden en/of pony’s dan precies wel of juist niet nodig hebben dat weet dan weer niet iedereen. Wat is er dan fijner dan een helder en persoonlijk advies per paard? Voor een inhoudelijk advies kun je de experts van Paardenvoer.nl bellen, zij kunnen vertellen wat je paard nodig heeft. Het ene paard heeft extra elektrolyten (bijvoorbeeld Voermeesters Elektrolytenslobber) nodig, het andere juist glucosamine. En hoe zit het met knoflook, biotine en lijnzaad olie? Kun je dat aan elk paard en elke pony zomaar geven? Vraag het aan de mensen achter Paardenvoer.nl en ontdek welke combinaties van paardenvoer en supplementen voor jouw paarden en pony’s en het meest geschikt zijn. Meer informatie vind je op de pagina’s van onze merken Subli, Voermeesters of Masters diervoeding.

Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Losse supplementen of verrijkt krachtvoer?

Zeker wanneer je meerdere paarden en/of pony’s op stal hebt, dan is het voor elk dier apart klaarmaken van een supplementen mengsel soms best tijdrovend. Dan is de keuze voor krachtvoer waar de juiste supplementen al voor je aan zijn toegevoegd wel zo handig. In het volledige paardenvoer assortiment dat je op deze site vindt, tref je allerlei varianten waar de meest gevraagde supplementen al voor je aan toegevoegd zijn. Kijk bijvoorbeeld eens naar de luzernemix van Masters of de Subli prestatiebrok welke vooral voorzien zijn van extra vitaminen, mineralen en aminozuren. Veel van de soorten krachtvoer kun je dan weer aanvullen met supplementen die de algemene weerstand (knoflook, lijnzaadolie) of hoorngroei (biotine) ondersteunen.

Aanvullingen op ruwvoer

Vooral wat meer sobere ponyrassen worden door veel paardeneigenaren alleen op ruwvoer gehouden. Wat vaak ook prima mogelijk is, goed ruwvoer is over het algemeen rijk aan volwaardige voedingstoffen. Maar op de lange termijn zul je toch wat supplementen toe moeten voegen om tekorten in de vitamine- en mineralenbalans te voorkomen. Een ideaal supplement is dan bijvoorbeeld de Masters Vit-Crix. Dit is een paardensupplement in brokvorm en daarmee heel makkelijk te voeren. .  Wanneer je jouw paard of pony zelf naar behoefte supplementen wilt laten opnemen, dan zijn een liksteen of likemmer ideaal. Kijk hiervoor eens naar deze lik-emmer.

Paardensupplementen online bestellen

Welke supplementen paarden en pony’s precies nodig hebben is soms heel voor de hand liggend. In het geval van slechte hoorngroei kan het geven van extra biotine de oplossing blijken te zijn. Je ziet zelf snel genoeg of het een gunstig effect heeft. Wanneer je de opgegeven dosering in acht neemt, dan kan er op zich ook weinig mis met het toevoegen van dit supplement aan het paardenrantsoen.


Voor meer specifieke supplementen zoals bijvoorbeeld elektrolyten is het goed om jezelf vooraf iets meer te verdiepen in de daadwerkelijke behoefte van je paard. Laat jezelf adviseren door een deskundige. Via de dierenkliniek of de klantenservice van Paardenvoer.nl bijvoorbeeld. Weet je welke supplementen je nodig hebt? Bestel dan je paardensupplementen samen met je paardenvoeders bij ons in de webshop.

ONZE MERKEN