Slobber, een aanvulling op elk paardenvoer

Vrijwel elk paard of pony doe je een groot plezier met een smakelijke en gezonde portie vers klaargemaakte slobber. Slobber is een pap van zemelen, met diverse toevoegingen en supplementen zoals bijvoorbeeld calcium. Het is van oudsher bekend als paardenvoer optima forma, een traktatie de luxe. Maar slobber is ook heel geschikt als extra toevoeging aan het dagelijkse paardenmenu of om medicijnen aan je paard te geven. Slobber geef je altijd in combinatie met voldoende water. Het resultaat van slobber met water is een smaakvolle pap voor paarden en pony’s die ze graag tot het allerlaatste beetje opslobberen.

Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De lekkerste paardenvoertraktatie, ook voor senioren

Slobber is een welkome aanvulling op het rantsoen van je paard. Meng het paardenvoer in de koude maanden ook eens met warm water en je paard heeft een heerlijk winters extraatje. Slobber bestaat voornamelijk uit tarwezemelen, welke verrijkt zijn met bijvoorbeeld plantaardige oliën, lijnzaad en diverse ontsloten granen zoals haver. Stuk voor stuk ingrediënten die makkelijk verteren en de darmflora en darmwerking van je paard extra ondersteunen.

Slobber is zeker voor zieke, herstellende of oudere paarden en pony’s die wat problemen met het gebit hebben een heel fijn paardenvoer. Ze slobberen het zo op, zelfs helemaal zonder tanden is het eten van slobber prima mogelijk. Met eventueel nog wat extra supplementen zoals nog wat extra vitaminen of mineralen is het dan ook een prima krachtvoer voor senioren. Aan de speciale Subli Seniores Priores seniorenslobber zijn alle specifieke extra’s (vezels, vitaminen, mineralen, granen en plantaardige oliën) voor oudere paarden al toegevoegd. Deze seniores-priores seniorenslobber is zo samengesteld, dat het een volwaardig totaalvoer met vezels is. Het apart nog geven van ruw- en krachtvoer is niet meer nodig. Ideaal voor paarden en pony’s welke gebits- of andere kauwproblemen hebben en daardoor gebruikelijke paardenvoeders (hooi, kuil, brok en muesli’s) niet goed meer opnemen.

Slobber tegen zandkoliek

Je vindt bij Paardenvoer.nl ook een speciale slobber van Subli waar 23% psyllium (vlozaad) aan toegevoegd is. Uniek aan deze psylliumslobber [https://www.paardenvoer.nl/subli-psylliumslobber] is het vermogen tot extra slijmvorming in de darmen van je paard. Deze speciale, slijmerige slobber voert zandresten uit de darmen van je paard met zich mee, wat de kans op zandkoliek aanzienlijk vermindert. De psyllium (vlozaad) slobber is bedoeld voor af en toe, puur voor de zandreiniging van de darmen. Wil je dagelijks slobber bijvoeren? Kies dan naast de vlozaad versie voor een aanvulling met een andere slobber van Subli, Voermeesters of Masters.

Paarden supplementen: speciale elektrolyten slobber

Wanneer je paard of pony hard heeft gewerkt of veel zweet tijdens de warme zomermaanden, verliest het dier veel vocht en belangrijke mineralen, zoals natrium, chloride, kalium en magnesium. Bij teveel verlies van deze mineralen is het belangrijk voor de gezondheid van je paard of pony dat je ze weer op tijd aanvult. Bijvoorbeeld door zelf supplementen met elektrolyten toe te voegen aan het voer. Vaak vinden paarden of pony’s dit alleen niet echt lekker door de erg zoute smaak van de supplementen. In alle gevallen is Voermeesters Elektrolytenslobber (winnaar Horses product van het jaar 2018, categorie supplementen). een veel betere optie voor het toevoegen van extra mineralen. Via deze slobber voeg je op smaakvolle en door paarden gewaardeerde wijze probleemloos extra elektrolyten toe aan het rantsoen van je paard en start met het herstel van de vochthuishouding.

Medicijnen innemen met het gemak van een paarden snack

Iedereen herkent wel het probleem van een paard of pony dat van de dierenarts een pot met pasta, poeder of vloeistof leeg moet eten en dit geen goed idee vindt. Voorkom gedoe en stress. Bestel vandaag nog een zak slobber, meng het met de aangegeven hoeveelheid warm of koud water en voeg de medicijnen daaraan toe. Doe er eventueel nog wat appel(moes) of stukjes wortel door en je paard slobbert zijn medicijnen probleemloos, met smaak en vooral ook lekker vlot naar binnen. Meer informatie over diverse soorten slobbers vind je op de websites van Subli, Masters en Voermeesters.

Paardenvoer online kopen

Via de webshop bestel je snel en makkelijk al je paardenvoer (kracht- en ruwvoer en supplementen) in één keer en bij een bedrijf met oog voor en verstand van paarden en pony’s. Heb je een vraag? Neem contact op met de klantenservice en wij voorzien je van een helder en persoonlijk advies. Direct bestellen? Log in of bestel direct en ontvang je bestelling binnen 2 werkdagen.

ONZE MERKEN