Van 15 t/m 21 augustus krijg je 1 zak gratis bij 300kg Masters Basis-Sport (max. 1 per bestelling). Het gratis product wordt automatisch toegevoegd aan je winkelmandje.

Biotine

Op deze pagina vind je een selectie uit ons assortiment met producten voor paarden die biotine bevatten. Biotine is een wateroplosbare vitamine die het mogelijk maakt om energie uit voeders te halen. Koolhydraten en vetten worden tijdens de vertering omgezet in energie. De vitamine biotine staat ook wel bekend onder de benaming ‘vitamine B8’. Biotine ontstaat in de dikke darm door synthese van de darmbacteriën. Echter, biotine kan ook worden toegediend aan het paard via paardenvoeders.

Voordelen van biotine voor het paard

Biotine heeft verschillende voordelen voor het paard. Deze B-vitamine helpt niet alleen om meer energie uit het paardenvoer te halen, maar heeft ook een positieve uitwerking op de vacht en de hoeven van paarden. Mensen gebruiken vaak producten met biotine ter behandeling van uitvallend haar of bij problemen met de groei van het haar. Biotine biedt ondersteuning in het onder andere het herstel van haar en nagels. Dit geldt ook voor paarden: de vitamine biotine bevordert en onderhoudt een gezonde vacht en gezonde hoeven voor het paard.

Biotine voor paarden

Het is enorm populair om biotine aan het paard te voeren. Maar waarom geven wij eigenlijk biotine aan onze paarden? Vaak vragen mensen zich af of er een biotine tekort bij het paard kan optreden. Of men is juist bang voor een schadelijk effect van te veel biotine. Wanneer voer je dan biotine aan je paard en wat is dan de juiste hoeveelheid?

Biotine dankt zijn populariteit onder andere aan het feit dat het een relatief onschadelijk supplement is. Onderzoek heeft geen ernstige bijwerkingen van biotine voor paarden aangetoond en de vitamine is ook zeer gemakkelijk bij te voeren. Een overschot aan biotine kan ook geen kwaad, gezien het paard dit gewoon weer via de urine kan afvoeren. De hoeveelheid biotine die je aan je paard moet geven is moeilijk in te schatten. Dit is geheel afhankelijk van de behoeftes van het paard en kan onder paarden zeer verschillen.

Kopen bij Paardenvoer.nl

Producten met biotine kun je online kopen bij Paardenvoer.nl. In ons assortiment hebben wij verschillende opties voor het bijvoeren van biotine aan het paard opgenomen. Bijvoorbeeld luzerne vormt een goede bron aan biotine, deze grondstof bevat van nature grote hoeveelheden van deze B-vitamine. In onze webshop vind je ook een speciale, hoogwaardige Biotine Mix van het merk Subli. Andere voorbeelden van voeders waaran biotine is toegevoegd zijn de Masters Sport-Optivit brokken, Voermeesters Huid Vitaal voor paarden met een zeer gevoelige huid of onze mineralen likemmer.


Bestel vandaag nog paardenvoer met biotine online en ontvang de bestelling binnen enkele werkdagen. Ben je op zoek naar meer informatie over biotine voor paarden of ontvang je graag persoonlijk voeradvies? Neem gerust contact met ons op, onze voerexperts helpen je graag verder!

 

 

ONZE MERKEN

 

Nieuwsbrief

Direct 5 euro korting? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Kiyoh

Onze klanten beoordelen ons met een 9,2