SEPTEMBER | Maand van het opgroeiende paard 
Gehele maand 15% korting op Voermeesters Opfok, Masters Opfok en Masters Kernfok 
Gebruik de code OPFOK15% in je winkelmandje

Glucosamine

Glucosamine is een natuurlijke stof dat het lichaam zelf aanmaakt. De structuur van glucosamine bestaat uit suikers (glucose) en aminozuren. Glucosamine komt voor in het hele lichaam maar is essentieel voor het kraakbeen en bindweefsel. Paarden met blessures of problemen aan de gewrichten zoals artrose en artritis hebben veel baat bij een extra inname van glucose. Je kunt glucose ook toedienen aan je paard ter preventie. Bijvoorbeeld sportpaarden die zwaardere inspanning leveren kunnen voordeel hebben aan extra glucosamine. Ook voor oudere paarden is glucosamine van toegevoegde waarde. Wanneer het lichaam ouder wordt maakt het minder glucosamine aan. Bij een gebrek aan glucosamine is de kans groot dat er slijtage optreedt in de gewrichten.

Glucosamine voor paarden met gewrichtsproblemen

Glucosamine is bevorderend voor de opbouw van het kraakbeen. Kraakbeen is een super glad weefsel dat de gewrichten als het ware beschermd. Gezamenlijk met gewrichtsvloeistof, een heel dun vloeistof op het kraakbeen, zorgt het kraakbeen ervoor dat gewrichten moeiteloos over elkaar glijden. Bij paarden met artrose is het kraakbeen aan het slijten. Artrose kan bij paarden veroorzaakt worden door overbelasting, breuken, infecties, afwijkende beenstand of ouderdom. Ook artritis kan slijtage veroorzaken, maar het verschil is dat artritis wordt veroorzaakt door ontstekingen. Helaas is het niet zo dat glucosamine nieuw kraakbeenweefsel aanmaakt. Wel is er uit verschillende onderzoeken gebleken dat glucosamine kan helpen om de afbraak van het kraakbeenweefsel te verminderen. 

Wil je graag weten of jouw paard een glucosamine supplement kan gebruiken? Neem gerust contact op met ons voor een persoonlijk advies.

Waar moet je op letten tijdens het aanschaffen van glucosamine?

Als je paard zwaar werk levert, blessures heeft, gewrichtsproblemen of ouder wordt kan het dus verstandig zijn om een glucosamine supplement toe te dienen. Bij het aanschaffen van het juiste supplement is het belangrijk dat je erop let dat er niet alleen glucosamine aanwezig is in het product, maar ook andere hulpstoffen zoals chondroïtine en MSM. Chondroïtine is onderdeel van de glycosaminoglycanen dat voorkomt in collageenrijke weefsel zoals het kraakbeen, botten, bloedvaten, bindweefsel, huid en pezen. Deze stof helpt de afbraak van het kraakbeen tegen te gaan en zorgt voor pijnstillende en ontstekingsremmende effecten. MSM is een natuurlijk zwavel dat voorkomt in het lichaam. De belangrijkste functie van MSM is het zorgen van de elasticiteit en stabiliteit van het kraakbeen. Ook helpt deze stof weer bij het remmen van ontstekingen en van pijn. 

Dosering van glucosamine voor paard en pony

Bij het toedienen van extra glucosamine aan je paard zullen de resultaten niet meteen zichtbaar zijn. Glucose heeft namelijk langer de tijd nodig om zichtbare verbeteringen te kunnen geven. Houdt er rekening mee dat dit weken tot zelfs maanden kan duren. Bij Paardenvoer.nl kun je glucosamine mix kopen in een bak van 1,5 kg. Het is het makkelijkst om de mix te verwerken in het eten van je paard of pony. De dosering bij paarden is anders dan bij pony’s. We raden je het volgende aan:

  • Dosering paarden: 2x daags 30 gram (3 maatlepels), gedurende de eerste 4 tot 6 weken. Daarna de dosering afbouwen tot een onderhoudsdosering van 20 gram per dag.
  • Dosering pony’s: 10 gram per dag per 100 kg lichaamsgewicht, gedurende de eerste 4 tot 6 weken. Daarna de dosering afbouwen tot een onderhoudsdosering van 5 gram per dag per 100 kg lichaamsgewicht.

Online glucose bestellen voor paarden

Wil je een glucosamine mix voor jouw paard bestellen? Bij Paardenvoer.nl kun je de beste glucosamine mix kopen voor jouw paard. Naast glucosamine bevat de mix nog extra vitamines. Koop de mix gemakkelijk en snel in de webshop. Binnen enkele werkdagen zal het pakket bij jou bezorgd worden. Vanaf 300 kilogram wordt de bestelling gratis geleverd. Heb je verder nog vragen over de glucosamine mix of iets anders? Neem contact op met onze klantenservice. Zij beantwoorden je vragen maar al te graag!

 

 

ONZE MERKEN

 

Nieuwsbrief

Direct 5 euro korting? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Kiyoh

Onze klanten beoordelen ons met een 9,2