SEPTEMBER | Maand van het opgroeiende paard 
Gehele maand 15% korting op Voermeesters Opfok, Masters Opfok en Masters Kernfok 
Gebruik de code OPFOK15% in je winkelmandje

Magnesium

Magnesium is een onmisbaar mineraal voor paarden en zorgt vooral voor een goede werking van de energieproductie. Enerzijds is magnesium goed voor de spieren en het zenuwstelsel, anderzijds hebben ook de botten van het paard magnesium hard nodig. Een essentieel mineraal dus!
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van hoog naar laag sorteren

De voordelen van magnesium voeren aan je paard

Magnesium is voornamelijk goed voor de botten en spieren van paarden. Waarom? Dat lees je hieronder.

Magnesium voor een goede werking van de spieren

Magnesium bevordert de werking van de spieren en het zenuwstelsel van paarden. Het mineraal speelt daarbij een rol in het overdragen van de signalen naar de spieren. Daarnaast helpt magnesium het paard met het ontspannen van de spieren.

Magnesium voor sterke botten

Maar ook het skelet en de botten van het paard hebben magnesium nodig. Dit mineraal zorgt er namelijk voor dat de botten calcium goed opnemen. Ook helpt magnesium bij het voorkomen van ophoping van calcium in andere weefsels van het paard.

Magnesium voor een goede stofwisseling

Naast de positieve effecten op de spieren en botten is het mineraal ook belangrijk voor een goede stofwisseling en het functioneren van de water- en energiehuishouding van je paard.

Magnesium bijvoeren bij een magnesiumtekort

Paarden halen de voor hen aanbevolen hoeveelheid magnesium meestal gewoon uit hun rantsoen. Toch kan het zijn dat je paard niet voldoende magnesium binnenkrijgt. In dat geval is het slim om magnesium bij te voeren als aanvulling. Maar hoe kom je er nou achter of je paard een tekort aan magnesium heeft? Eén van de indicaties van een magnesiumtekort bij paarden is een verminderde prestatie. Dit doordat een paard met magnesiumtekort een verhoogde kans heeft om ziek te worden en spierproblemen op te lopen. Tijdens het sporten of andere zwaar belastende prestaties kan het paard dus eerder een blessure oplopen. Maar er zijn meer tekenen die kunnen wijzen op een magnesiumtekort. Trilt je paard op zijn benen en heeft hij moeite met het ontspannen van de spieren na een zware inspanning, zoals een training of wedstrijd? Ook dit kan op een tekort aan magnesium wijzen.

Welke soorten magnesium voor paarden zijn er?

In principe bevat ruwvoer dus meer dan voldoende magnesium voor de behoeften van jouw paard. Heeft je paard toch een tekort aan magnesium? Gelukkig is magnesium voor paarden in verschillende vormen verkrijgbaar. Vul het mineraal aan met bijvoorbeeld krachtvoer of supplementen. Magnesiumoxide bevat een hoog percentage magnesium en is een goed voorbeeld van zo’n supplement. Een nadeel van magnesiumoxide is dat het paard deze vorm niet heel goed kan opnemen. Magnesiumcitraat wordt beter opgenomen door je paard, maar bevat een lager percentage van het mineraal. In het assortiment van Paardenvoer.nl vind je verschillende magnesiumsupplementen voor jouw paard:

  • Subli Magnesium Mix is verkrijgbaar in een handige emmer van een kilo en is ideaal als aanvulling op het dagelijkse rantsoen. De mix bevat vitamine B en magnesium voor paarden.
  • Ook vind je in onze webshop ruwvoeders en krachtvoer met extra magnesium voor paarden, zoals bijvoorbeeld Subli Zonder of het Sereen brok van Masters.

Online magnesium voor paarden bestellen

De beste magnesiumsupplementen voor het bijvoeren van jouw paard vind je op Paardenvoer.nl. Bestellen in onze webshop gaat gemakkelijk en is snel. Bestel vandaag nog magnesium voor je paard en we bezorgen je aankoop in ongeveer 2 dagen! Zendingen met paardenvoer vanaf 300 kilogram leveren we gratis. Voor vragen, een persoonlijk voeradvies of meer informatie over het bijvoeren van magnesium neem je vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag!

 

 

ONZE MERKEN

 

Nieuwsbrief

Direct 5 euro korting? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Kiyoh

Onze klanten beoordelen ons met een 9,2