×

:

Not a valid Time
Dit is een verplicht veld.

Subli geplette haver (blank) 15 kg

Moet jouw paard grote en explosieve inspanningen leveren tijdens trainingen en/of wedstrijden? Dan is geplette haver heel geschikt als aanvullend energierijk voeder in het rantsoen. Lees verder

€ 11,70 € 10,73
2 werkdagen
23578K15

Subli geplette haver
Moet jouw paard grote en explosieve inspanningen leveren tijdens trainingen en/of wedstrijden? Dan is geplette haver heel geschikt als aanvullend energierijk voeder in het rantsoen.

Best verteerbare energieleverancier
Vergeleken met andere granen heeft haver het laagste zetmeelgehalte en is het zetmeel ook het best verteerbaar; haver kan bijna geheel in de maag verteerd worden. Haver heeft in vergelijking tot andere granen ook een hoog vetgehalte en is daarmee zeer rijk aan energie. Ook is haver eiwitrijk en bevat het veel ruwe celstof.

De juiste verhouding
Subli geplette haver is geen compleet krachtvoeder maar een enkelvoudig voedermiddel. Je voert het aanvullend naast ruwvoer en een volledige (sport)brok of -muesli. Net als andere granen heeft haver een scheve calcium-fosforverhouding. Haver bevat namelijk meer fosfor dan calcium. Bij het voeren van grote hoeveelheden haver is het daarom belangrijk om de juiste verhouding in de gaten te houden en zonodig te corrigeren. Dit kan door het rantsoen bijvoorbeeld aan te vullen met luzerne.

Gepunte haver als alternatief
Kan jouw paard haver niet goed verteren? Kies dan voor gepunte haver. Bij gepunte haver zijn de haverkorrels ontdaan van de buitenste schil, waardoor het gemakkelijker te verteren is. Wel bevat gepunte haver daardoor minder ruwe celstof.

Productinformatie
Voorraad Op voorraad
Productvorm Granenmix
Levertijd 2 werkdagen
Biologisch Nee
GMP+ Ja
Voederwaarde.nl Nee

Voeradvies:
Pony’s maximaal 1 kg per dag en paarden maximaal 2 kg per dag. Dit voedermiddel is niet geschikt als enig krachtvoer. Voer haver altijd naast een product waar vitaminen, mineralen en sporenelementen aan zijn toegevoegd.

Gegarandeerde voederwaarde
EWpa 0.88
VREp (g/kg) 81 g/kg
Berekende gehalten *
Ruw eiwit (g/kg) 109 g/kg
Ruw vet (g/kg) 39 g/kg
Ruwe celstof (g/kg) 102 g/kg
Ruw as (g/kg) 24 g/kg
Zetmeel (g/kg) 414 g/kg
Suiker (g/kg) 13 g/kg
Lysine (g/kg) 4.5 g/kg
Methionine (g/kg) 1.7 g/kg
Mineralen en sporenelementen *
Calcium (g/kg) 0.7 g/kg
Fosfor (g/kg) 3.0 g/kg
Natrium (g/kg) 0.1 g/kg
Kalium (g/kg) 4.7 g/kg
Magnesium (g/kg) 1.1 g/kg
Selenium (mcg/kg) 181 mcg/kg
Zink (mg/kg) 25 mg/kg
IJzer (mg/kg) 93 mg/kg
Mangaan (mg/kg) 45 mg/kg
Kobalt (mg/kg) 0.1 mg/kg
Jodium (mg/kg) 0.1 mg/kg
Koper (mg/kg) 4 mg/kg
Toegevoegde vitaminen *
* Zie afleverbon/productlabel voor de juiste gehalten