×

:

Not a valid Time
Dit is een verplicht veld.

 Van 10 t/m 23 juni 2024
10% korting op alle Merrie- en Veulenbrokken van Subli, Voermeesters en Masters
Gebruik de code MERRIE&VEULEN10 in je winkelmandje

Supplementen

Paardensupplementen

De naam zegt het al: een supplement is een losse, extra toevoeging aan het al bestaande rantsoen van een paard. Een gezond en goed functionerend paard, dat een uitgebalanceerd rantsoen krijgt van een goede kwaliteit ruwvoer, aangevuld met passend krachtvoer, heeft in principe geen losse supplementen nodig. Toch kunnen er periodes in een paardenleven zijn waarbij een paard wél wat extra ondersteuning kan gebruiken en waarvoor het standaard rantsoen op dat moment niet toereikend is. Denk hierbij aan een intensievere wedstrijd- of trainingsperiode waarbij zwaardere prestaties worden verlangd. Of aan drachtige merries die een verhoogde behoefte hebben aan bepaalde vitamines en mineralen. Of aan paarden die moeten revalideren of spieren moeten opbouwen. Daarvoor zijn extra bouwstoffen nodig. Supplementen kunnen daarbij helpen. Lees verder >

Filter
Van hoog naar laag sorteren

10 producten

per pagina
Tonen als Grid Lijst
Filter
Van hoog naar laag sorteren

10 producten

per pagina
Tonen als Grid Lijst

Welk paardensupplement kies je?

Als je op internet rondkijkt merk je hoe onvoorstelbaar groot het aanbod aan paardensupplementen is. In dat woud aan supplementen kan je al snel gaan twijfelen. Wat is nu het juiste supplement voor mijn paard? Onderzoek daarom eerst waarom je denkt dat je paard een supplement nodig heeft. Is er iets veranderd in zijn gezondheid of trainingssituatie? Daarna neem je het huidige rantsoen van je paard kritisch onder de loep. Kan je huidige rantsoen de veranderde behoefte opvangen? Als dat niet zo is, kan een supplement zinvol zijn. Welke supplementen paarden en pony’s precies nodig hebben is soms heel voor de hand liggend. In het geval van slechte hoorngroei kan het geven van extra biotine de oplossing blijken te zijn. Voor meer specifieke supplementen voor paarden, zoals bijvoorbeeld elektrolyten, is het goed om jezelf vooraf iets meer te verdiepen in de daadwerkelijke behoefte van je paard.

Vraag onze specialisten om persoonlijk advies

Wil je een persoonlijk advies dat helemaal op maat is gemaakt voor de specifieke situatie van jouw paard? Laat je dan altijd adviseren door een deskundige, bijvoorbeeld je dierenarts. Ook kun je je vraag voorleggen aan onze voedingsspecialisten. Zij kunnen vertellen of jouw paard baat kan hebben bij een supplement en hoe je dat op een verantwoorde manier voert, ook in combinatie met je huidige rantsoen. Ook kunnen zij goede alternatieven als tip meegeven. Het is belangrijk om bij een supplement altijd vooraf de informatie op de verpakking te lezen en je aan de voorgeschreven hoeveelheden te houden. Zo weet je zeker dat je supplementen op een veilige manier voert en bewaart.

Losse paardensupplementen of verrijkt krachtvoer?

Ben je iemand die het voeren van losse poeders of brokjes naast het standaard rantsoen niet zo ziet zitten? Denk dan ook eens aan het voeren van een verrijkt krachtvoer in plaats van een supplement. In het paardenvoerassortiment op Paardenvoer.nl vind je allerlei varianten krachtvoer waar de meest gevraagde supplementen voor paarden al aan zijn toegevoegd. Voermeesters Sport Torso en Voermeesters Sport Vitaal zijn voorbeelden van zo’n verrijkt krachtvoer. In de basis zijn deze twee voeders gelijk aan Voermeesters Sport. Maar Voermeesters Sport Torso heeft extra specifieke nutriënten die de spierontwikkeling ondersteunen. Voermeesters Sport Vitaal is meer gericht op een extra behoefte aan vitaminen en sporenelementen, bijvoorbeeld tijdens de periode van verharen.

Vitaminesupplementen als aanvulling op ruwvoer

Bij een rantsoen met weinig tot geen krachtvoer, bijvoorbeeld bij sober gehouden paarden- en ponyrassen, kan het voeren van vitaminen- en mineralensupplementen een goede manier zijn om de dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen te dekken. Een heel geschikt vitaminesupplement voor sobere rassen is bijvoorbeeld Masters Vit-Crix, een paardensupplement in een gemakkelijk te voeren brokvorm, met onder andere vitamine B. Ook Subli Mineralenbikkels vullen een eventueel vitaminetekort aan als je weinig krachtvoer geeft. Wil je jouw paard of pony zelf naar behoefte vitaminesupplementen wilt laten opnemen, dan zijn een liksteen of likemmer ideaal als supplement.

Paardensupplementen online bestellen

Weet je welke supplementen je nodig hebt voor jouw paard? Bestel ze dan in de webshop en binnen circa twee werkdagen worden ze bij je aan huis of op stal geleverd.