Sport/prestatie

Goede voeding is een belangrijke basis voor sportpaarden en -pony’s die topprestaties moeten leveren. De juiste mix van energie, vitaminen, mineralen en sporenelementen zorgt ervoor dat jouw paard precies binnenkrijgt wat hij nodig heeft. Kies een van de sportbrokken, granenmixen en/of -muesli's van Voermeesters, Subli of Masters als aanvulling op het ruwvoer. Deze voeders zijn zeer geschikt als krachtvoer voor paarden en pony’s die regelmatig arbeid verrichten. Lees verder

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-20 van 23

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Behoefte sportpaarden- en pony’s

De prestaties van sportpaarden vragen nogal wat van hun lijf. Om spieropbouw, conditie en uithoudingsvermogen te ondersteunen heeft het paard - naast een goede training - de juiste voedingsstoffen nodig. Deze helpen de spiermassa en kracht te vergroten, geven extra energie en zorgen voor een fit paard met een prachtig glanzende vacht.

Voor alle sportdisciplines

Dressuur, springen, endurance, eventing, mennen, westernrijden, polo, draf- en rensport: in welke discipline je paard ook actief is, voor ieder dier en iedere behoefte is er een geschikt voer. De voeding is essentieel voor de prestaties en de gezondheid van je paard of pony; of hij nu net is gestart in de B-klasse of al in de hoogste klasse zit. Zo zijn er sportbrokken met extra eiwitten en essentiële aminozuren die speciaal gericht zijn op de spierontwikkeling en brokken die juist de weerstand een extra boost geven.

Bij zeer zware arbeid, slobber

Voor paarden die zeer zware arbeid verrichten is er de Voermeesters Elektrolytenslobber, deze herstelt de mineralen- en vochthuishouding. Wanneer een paard veel zweet, verliest hij niet alleen vocht, maar ook mineralen zoals natrium, chloride, kalium en magnesium. Met deze slobber worden de tekorten weer snel aangevuld. Slobber is bedoeld als aanvulling op het bestaande rantsoen.

Gezondheid voorop

De sportvoeders hebben een uitgebalanceerde samenstelling en bevatten alle benodigde voedingsstoffen om aan de dagelijkse behoefte van hardwerkende paarden te voldoen. De natuurlijke ingrediënten ondersteunen de spijsvertering en geven het paard een gezonde basis. De voeders beschikken over alle benodigde vitaminen, mineralen en sporenelementen. Aan een aantal voeders is lijnzaadolie toegevoegd; goed voor de weerstand en het geeft je paard of pony een glanzende vacht. Vitamine E en selenium beschermen en herstellen spiervezels bij zware arbeid. Vitamine C ondersteunt de weerstand. Biotine is belangrijk voor een goede hoefgezondheid.

Ruwvoer als basis

Ruwvoer vormt de basis voor het rantsoen van paarden en pony’s. Voor evenwichtige voeding moet het krachtvoer hierop afgestemd worden. Het is dan ook verstandig om je ruwvoer te laten onderzoeken op o.a. EWpa, VREp en mineralen. Vezels zijn belangrijk voor de energievoorziening en voor een goede darmgezondheid. Een goed krachtvoer kan de efficiëntie van ruwvoer verbeteren.

Arm ruwvoer

De sportbrokken en -muesli’s zijn ook een goede aanvulling op arm ruwvoer. Denk dan aan hooi van beheersgronden, natuurhooi en hooi van graslanden die niet bemest zijn. In dat geval zijn de sportvoeders ook geschikt voor paarden die geen of weinig arbeid verrichten.

Voedingsadvies

Vraag je je af welk voer geschikt is voor jouw paard of pony? Of wil je weten wat de energiebehoefte van jouw paard is? Vraag dan vrijblijvend en gratis een voedingsadvies aan. Dit kun je doen via onze klantenservice, telefoonnummer 0317-499595 of per e-mail info@voermeesters.nl. Je kun je vraag natuurlijk ook via onze Facebookpagina’s stellen.

 

 

ONZE MERKEN

 

Nieuwsbrief

Direct 5 euro korting? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Kiyoh

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3