MEI | De maand van het afvallen
16 t/m 31 mei 2023 | 10% korting op Subli Dieetmix, Subli Mineralenbikkels, Voermeesters Rust & Herstel en Masters Vit-Crix
Gebruik de kortingscode: DIEET10%

Luzerne

Wat is luzerne?

Luzerne is een vaste plant met kleine blauw/paarse bloemen. Deze bloemen lijken qua uiterlijk sterk op de bloemen van klavers. De luzerne plant is lid van de familie van vlinderbloemigen. Tot deze grote groep eiwitrijke planten behoort ook de plant esparcette. Vlinderbloemigen zijn naast een hoog eiwitgehalte te herkennen aan de bladeren en peulvruchten die de planten dragen.

Luzerne wordt vaak speciaal verbouwd voor de verwerking in diervoeders. De plant kan meerdere malen per jaar worden gemaaid, waarna de gemaaide luzerne wordt gedroogd. Luzerne in gedroogde vorm wordt verwerkt tot eiwitrijke krachtvoeders. Daarom zie je deze grondstof ook vaak terug in paardenvoer.

Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Luzerne voor paarden

Voeders met luzerne voor paarden vormen een zeer geschikte aanvulling op het dagelijks rantsoen. Luzerne bevat een zeer hoog eiwitgehalte van goede kwaliteit, waardoor voeders met luzerne voor paarden uitermate geschikt zijn voor sportpaarden of paarden die zware prestaties moeten leveren. Eiwit ondersteunt de opbouw van de spieren, iets wat sportpaarden natuurlijk goed kunnen gebruiken. Ook heeft de grondstof luzerne voor het paard, vergeleken met andere soorten voeders, een zeer laag gehalte aan suikers. Dit bevordert de gezondheid van jouw paard. Een ander kenmerk van luzerne is dat de grondstof structuur heeft en een rijke bron van vezels is. Vezelrijke voeders met structuur zorgen ervoor dat paarden en pony’s langer op hun voer kauwen. Kauwen bevordert het aanmaken van speeksel bij paarden, wat de vertering van voeders en de gezondheid van het paard zeer ten goede komt.

Waarom luzerne bijvoeren aan je paard?

Voeders die luzerne bevatten zijn dus ideaal om sportpaarden of paarden die gevoelig zijn voor suikers net dat beetje extra te geven. Luzerne is echter niet alleen geschikt voor deze soorten paarden. Uit onderzoek blijkt namelijk dat luzerne een positief effect kan hebben op de behandeling van maagzweren bij paarden. Ook hebben luzernehooi en luzerne brok een preventieve werking voor paarden om maagzweren te voorkomen. Luzerne kan verder gevoerd worden aan het oude of magere paard. Voor deze paarden helpt luzerne namelijk om het gewicht op peil te houden en het product in brokvorm is voor hen makkelijk te kauwen.

Producten met luzerne voor paarden

In de webshop van Paardenvoer.nl kun je luzerne kopen in zakgoed van 10 kilogram. In ons assortiment vind je bijvoorbeeld luzerne van het merk Subli. Deze Franse zongedroogde luzerne heeft een lager eiwitgehalte vergeleken met andere soorten luzerne voor paarden. Hierdoor vormt dit product een ideale bron van energie voor paarden en hoef jij je niet druk te maken dat je paard een overschot aan eiwit binnenkrijgt. 

Luzerne is ook in andere vormen verkrijgbaar, waar de grondstof is verwerkt in de voeders. In ons aanbod is bijvoorbeeld een soort luzernebrok opgenomen, namelijk de paardensnoepjes van het merk Masters. De luzerne is hier samen met mais en wortel verwerkt tot een soort brok-achtig product, wat een smakelijke traktatie voor ieder paard vormt. Ook kun je bij ons een muesli met luzerne kopen. Deze Subli Omnia is een structuur- en vezelrijke muesli met onder andere luzerne, timothee en speltvlokken, die de darmflora van jouw paard ondersteunt.

Luzerne kopen op Paardenvoer.nl

Voeders die luzerne bevatten en luzerne zijn te koop in de webshop van Paardenvoer.nl. Bestel daarom vandaag nog producten met luzerne voor voor paarden of luzerne als zakgoed! Bestellen is makkelijk en ook nog eens snel, want je bestelling wordt in ongeveer twee werkdagen al geleverd. Bestel je meer dan 300 kilogram aan paardenvoer online? Dan nemen wij zelfs de verzendkosten voor onze rekening.

Wil je liever eerst graag meer informatie over luzerne of wil je weten of het bijvoeren van luzerne goed is voor jouw paard of pony? Neem dan gerust contact op met onze voerspecialisten voor vrijblijvend advies!

 

 

ONZE MERKEN

 

Nieuwsbrief

Direct 5 euro korting? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Kiyoh

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3