Paardenvoer online kopen: de basis van een gezond paard

De tijd dat paardenvoer alleen bestond uit hooi, gerst en haver ligt al jarenlang achter ons. Paarden en pony’s krijgen nu precies het voer dat ze nodig hebben. Aan de basis van al ons paardenvoer staat nog steeds wel hooi. Of in elk geval ruwvoer, wat ook regelmatig bestaat uit (kuil)gras of luzerne, voor een deel aangevuld met wat stro. Stro is alleen als aanvullend ruwvoer bedoeld omdat het bij sommige paarden zorgt voor een verhoogde kans op verstoppingskoliek.

Wanneer het paardenmenu voor meer dan driekwart uit ruwvoer zoals hooi of (kuil)gras bestaat, dan is de kans op verteringsproblemen aanzienlijk minder. Paarden hebben veel ruwe celstof uit ruwvoer nodig voor de juiste werking van hun darmen. Aangevuld met krachtvoer zoals brokken, granen, slobber en/of muesli voor de nodige extra voedingsbouwstenen zoals vitaminen, mineralen en sporenelementen. Specifiek op je paarden afgestemd voer zorgt voor het optimaal in conditie houden. Kies je bewust voor het juiste type voer? Dan verlicht je ook de gevolgen van bepaalde gevoeligheden welke door minder goed gekozen voer kunnen ontstaan. Denk aan zaken zoals dik worden, te veel stress, huid- , maag- en/of spierproblemen bij een paard.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-20 van 65

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Ruwvoer heeft veel voederwaarde

Ruwvoer is als paardenvoer onmisbaar. Het is nodig voor een goede darmwerking, maar ook bevat goed ruwvoer heel veel voedingsstoffen. De voederwaarde van goed verbouwd en verwerkt hooi, (kuil)gras en luzerne is zo hoog, dat bijvoorbeeld recreatief gehouden paarden en pony’s of sobere rassen zoals IJslanders, Friezen, Shetlanders, Welsh pony’s en Fjorden in principe prima met alleen dat goede ruwvoer toe kunnen.

Het regelmatig toevoegen van supplementen voor wat extra vitamines en mineralen is wel raadzaam om eventuele tekorten te voorkomen. De ruwvoeders die je op Paardenvoer.nl koopt zijn al voor je verrijkt met extra vitamines en mineralen. Dit geldt niet voor de Subli Luzerne, wat je de perfecte mogelijkheid biedt tot het zelf optimaliseren van de samenstelling. De andere ruwvoer mixen zijn al kant- en klare complete totaal voeders. Mits je paarden en/of pony’s geen zware inspanningen hoeven te leveren. Wanneer je wel veel werk van ze vraagt, dan is een aanvulling met krachtvoer nodig.

Krachtvoer, een aanvullend paardenvoer

Dieren die regelmatig moeten werken hebben een aanvulling op het basis ruwvoer nodig. Je geeft ze naast ruwvoer nog krachtvoer in de vorm van brokken, muesli, slobber of granen. Krachtvoer als paardenvoer dient als extra aanvulling omdat je een paard nooit alleen op krachtvoer gezond kunt houden. Krachtvoer vind je op deze website met allerlei specifieke voederwaardes, die precies aansluiten bij de energiebehoeften van de paarden en pony’s waar het voor samengesteld is. Zo is er speciaal prestatievoer, voer voor drachtige merries en voer voor paarden in de groei. Maar ook basisvoer voor meer algemeen gebruik bij paarden en pony’s die alleen lichte arbeid verrichten. En paardenvoer met minder zetmeel en suikers voor met name paarden en pony’s die daar weinig van nodig hebben als gevolg van hun raskenmerken of (gebrek aan) dagelijks arbeid.

Paardenvoer online kopen

Alle soorten voer die je bestelt via Paardenvoer.nl zijn samengesteld door mensen met kennis van paarden en paardenvoer. Het zijn ook gecertificeerde paardenvoeders. Dit betekent dat de grondstoffen altijd een duidelijke herkomst hebben, dat altijd helder is waar de grondstoffen uit bestaan en ook dat de gegeven voederwaardes per soort paardenvoer gegarandeerd zijn. Meer informatie over de certificering van ons voer vind je op de pagina’s Securefeed en Voederwaarde.nl.

Meer informatie over alle producten zoals paardenvoer, supplementen en specialiteiten vind je op Subli, Voermeesters en Masters. Voedingsadvies nodig? Vraag het aan de deskundigen van onze klantenservice. Direct paardenvoer bestellen? Voeg je favoriete paardenvoer toe aan de winkelwagen en bestel vandaag nog.

 

 

ONZE MERKEN

 

Nieuwsbrief

Direct 5 euro korting? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Kiyoh

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3