Paardenbrokken en paardenbiks

Het grootste deel van het paardenrantsoen bestaat uit ruwvoer zoals hooi, (kuil)gras en luzerne of een mix hiervan. Paardenbrokken, ook wel bekend als biks voor paarden, is de meest gevoerde vorm van aanvullend krachtvoer voor je paard. Dit geperst brokje dient als energieaanvulling op het dagelijkse ruwvoermenu en is een rijke bron van voedingsstoffen. Alle brokken of biks voor paarden in ons assortiment produceren wij in eigen beheer, met een gegarandeerde voederwaarde en traceerbare grondstoffen per product. Elke specifieke voersoort wordt samengesteld door nutritionisten: echte vakmensen met verstand van voer, paarden, duurzaamheid en paardenwelzijn.

Tonen als Foto-tabel Lijst

19 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Paardenbrokken en biks ter aanvulling

Vezels en ruwe celstoffen zijn de basis van een goedwerkende spijsvertering en daarmee gezonde paarden en pony’s. Zeker sobere ponyrassen die weinig werk verzetten hebben vaak genoeg aan enkel ruwvoer. Toch is het aanvullend voeren van krachtvoer in de vorm van paardenbrokken of paardenbiks verstandig, omdat je daarmee een mogelijk tekort aan vitaminen, mineralen en sporenelementen kunt voorkomen. Op Paardenvoer.nl vind je daarom ook paardenbrokken die we speciaal voor sobere (pony)rassen hebben samengesteld. Deze biks heeft een laag suiker-, zetmeel- en eiwitgehalte, wat precies aansluit bij de vrij lage extra energiebehoefte van deze rassen.

Lang houdbaar en goed op gewicht

Een groot voordeel van paardenbiks is de mogelijkheid tot bulkopslag ervan en de lange houdbaarheid. Onze goed geperste brokken blijven namelijk ook op langere termijn smaakvol en stevig. Daarnaast bevat paardenbiks in verhouding heel veel voedingsstoffen per afzonderlijke kilogewicht. Een kiloschep met brokken bevat over het algemeen ook daadwerkelijk een echte kilo krachtvoer. Wel zo handig bij het voeren, zeker als je meerdere paarden en pony’s tegelijk biks geeft.

Welke biks voor mijn paard?

Een brok op de juiste manier en in de juiste hoeveelheden voeren draagt bij aan een goede gezondheid van het paard en het leveren van de allerbeste prestaties. Maar welk type biks past nou het beste bij je paard? Onze tip: onderzoek eerst altijd de voederwaarde ervan en het voeradvies. De verhoudingen in eiwitten, zetmeel, vetten en extra toevoegingen verschillen namelijk per brok. Liever een persoonlijk voeradvies? Vraag een voedingsadvies aan en binnen 2 werkdagen heb jij het beste en GMP+ gecertificeerde voer op stal.

Ons assortiment paardenbrokken

Paardenbrokken kom je in ons assortiment tegen in veel verschillende soorten. Elk type paard en elke vorm van belasting vraagt om een specifieke samenstelling van het voer. Daar waar het ene paard dagelijks zware sportprestaties op hoog niveau moet leveren, komt het andere dier misschien maar één keer per week in actie voor een korte buitenrit en loopt het voor de rest van de week in de wei. Ons advies per vorm van belasting:

  • Het sportpaard heeft veel baat bij een speciale prestatie- of sportbrok met een hoog energiegehalte, zoals de Subli prestatiebrok.
  • Het recreatief gehouden paard heeft genoeg aan een basisbrok, zoals de Voermeesters basisbrok.
  • Ook voor veulens, drachtige merries en revaliderende paarden vind je bij ons specifiek voer wat aansluit bij de behoefte op dat moment, zoals de Subli Ponybrok+ of de Subli Merriebrok.

Het voordeel van brokken met vezelrijke structuur

Alle paardenbrokken die je bij ons koopt hebben een grove en vezelrijke structuur. Hierdoor kauwt je paard of pony lang op de biks en dit heeft verschillende voordelen:

  • Lang kauwen voorkomt schrokken
  • Lang kauwen verkleint de kans op slokdarmverstopping
  • Lang kauwen zorgt voor extra speekselvorming, wat de spijsvertering weer ten goede komt

Eet jouw paard de brokken erg snel op? Een aantal tips:

  • Voeg wat extra vezelrijke muesli of luzerne toe
  • Leg een platte steen onderin de voerbak
  • Geef het biksvoer in een speciale voederbal. Zo’n voederbal zal je paarden een lange tijd zoet houden met hun krachtvoer. Goed tegen verveling én goed voor hun spijsvertering.

Online paardenbrokken kopen

Bij ons bestel je de beste brokken voor jouw paard of pony. Scrol eens door de verschillen in voederwaardes op de websites van onze merken Subli, Voermeesters en Masters en sta versteld van de voordelen die het voeren van specifieke paardenbrokken biedt.

Bestel je de paardenbrokken in onze webshop, dan leveren we de paardenbrokken in ongeveer 2 werkdagen. Bestel je meer dan 300 kilogram? Dan betaal je geen verzendkosten. Ben je er nog niet helemaal uit welke paardenbiks je gaat kopen? Wij geven je graag persoonlijk voeradvies!

 

 

ONZE MERKEN

 

Nieuwsbrief

Direct 5 euro korting? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Kiyoh

Onze klanten beoordelen ons met een 9,2