×

:

Not a valid Time
Dit is een verplicht veld.

Paardenbrokken en paardenbiks

Paardenbrokken en paardenbiks

Paardenbrokken of –biks zijn belangrijk. Met paardenbrokken of -biks vul je het ruwvvoerrantsoen van je paard of pony aan, zodat je zeker weet dat hij echt alles krijgt waar hij elke dag behoefte aan heeft.  

Met uitzondering van het merk Cavalor, produceren we alle merken paardenbrokken en -biks op Paardenvoer.nl in eigen beheer, op onze locatie in Lienden. We hebben daardoor altijd inzicht in de exacte voederwaardes en de herkomst van grondstoffen. Het ontwikkelen van de verschillende broksoorten gebeurt door ons ervaren team nutritionisten (voedingsdeskundigen). Met verstand van het houden van paarden, hun voeding en vertering, stellen zij elke specifieke voersoort met veel zorg samen. Zodat jij je paard onbezorgd kan voeren. Lees verder >

 

Filter
Van hoog naar laag sorteren

19 producten

per pagina
Tonen als Grid Lijst
Filter
Van hoog naar laag sorteren

19 producten

per pagina
Tonen als Grid Lijst

Paardenbrokken en -biks als belangrijke aanvulling 

Paardenbrokken of -biks zijn geperste brokjes vol belangrijke voedingsstoffen, vitaminen en mineralen voor paarden. Waar het vroeger nog een echt krachtvoer was, rijk aan energie en granen, ondergingen paardenbrokken de afgelopen twintig jaar een ware transformatie. Bij het maken van brokken wordt veel meer uitgegaan van hoe paarden hun eten verteren en wat hun natuurlijke behoeften zijn. Daarop zijn er allerlei varianten brokken en biks ontwikkeld die, voor elk paard specifiek, kunnen aanvullen waar het ruwvoerrantsoen tekort komt. Of dat nu gaat om een sportpaard dat bepaalde extra vitaminen en mineralen kan gebruiken om topprestaties te leveren, of om een sober gehouden pony die extra ondersteuning nodig heeft voor zijn spijsvertering. Dat maakt het aanvullend voeren van paardenbrok en -biks in het ruwvoerrantsoen belangrijker dan je denkt.Paardenbrokken of -biks zijn geperste brokjes vol belangrijke voedingsstoffen, vitaminen en mineralen voor paarden. Waar het vroeger nog een echt krachtvoer was, rijk aan energie en granen, ondergingen paardenbrokken de afgelopen twintig jaar een ware transformatie. Bij het maken van brokken wordt veel meer uitgegaan van hoe paarden hun eten verteren en wat hun natuurlijke behoeften zijn. Daarop zijn er allerlei varianten brokken en biks ontwikkeld die, voor elk paard specifiek, kunnen aanvullen waar het ruwvoerrantsoen tekort komt. Of dat nu gaat om een sportpaard dat bepaalde extra vitaminen en mineralen kan gebruiken om topprestaties te leveren, of om een sober gehouden pony die extra ondersteuning nodig heeft voor zijn spijsvertering. Dat maakt het aanvullend voeren van paardenbrok en -biks in het ruwvoerrantsoen belangrijker dan je denkt.

Hoogwaardige samenstelling, lang houdbaar 

Paardenbrokken of -biks is onder paardenhouders de meest gevoerde vorm van aanvullend krachtvoer. Dit is niet verwonderlijk. Brokken zijn gemakkelijk op te slaan en relatief lang houdbaar. Bovendien zit letterlijk elk geperst brokje boordevol voedingsstoffen in een steeds gelijkmatige, kwalitatief hoogwaardige samenstelling. Ook speelt de prijs een rol. Het productieproces maakt geperste brok vaak goedkoper dan bijvoorbeeld een muesli.

Ook paardenbrokken zijn rijk aan vezels

Onze voedingsspecialisten weten: hoe beter een paard zijn brokken of biks kan verteren, hoe beter alle voedingsstoffen worden opgenomen. Een paard is een echte planteneter, dus ook paardenbrokken moeten rijk zijn aan vezels. Alle paardenbrokken in ons assortiment hebben een grove en vezelrijke structuur. Hierdoor kauwt je paard of pony langer op de brokken en dit heeft verschillende voordelen:

  • Langer kauwen voorkomt schrokken
  • Langer kauwen verkleint de kans op slokdarmverstopping
  • Langer kauwen zorgt voor extra speekselvorming, wat de spijsvertering weer ten goede komt


Een tip van onze specialisten als jouw paard zijn brokken toch te snel naar binnen schrokt: voeg dan een handje vezelrijke luzerne aan de brok toe. Een platte steen onderin de voerbak voorkomt ook dat je paard zijn brokken te snel naar binnen werkt.

Welke biks kies ik? Ontvang advies van onze specialisten

Voor elk paard en elke pony bestaat er een passende brok of biks als aanvulling op zijn ruwvoer. Maar we begrijpen bij Paardenvoer.nl maar al te goed dat je in het woud aan brokvarianten gemakkelijk de weg kwijtraakt. Ons zeer ervaren team voedingsspecialisten staat voor je klaar om je helpen. Van voertips waar je zelf misschien niet aan gedacht had, tot een compleet voedingsadvies waarmee je jouw paard of pony gezond en fit houdt. Een persoonlijk voedingsadvies nodig? Vul dan het formulier in.

Zelf kiezen uit ons assortiment paardenbrokken

Wil je zelf onderzoeken welke paardenbrokken of -biks bij je paard of pony past, stel jezelf dan een paar vragen:

  • Wat eet mijn paard of pony al aan ruwvoer? Ruwvoer (hooi, kuilgras, weidegras of bijvoorbeeld luzerne) vormt namelijk de basis van het rantsoen.
  • Moet mijn paard of pony veel of weinig werken (bijvoorbeeld dagelijks of slechts wekelijks)?
  • Heeft mijn paard of pony bepaalde specifieke behoeftes of gezondheidsproblemen?


Ruwvoer en arbeid

Je kan de voederwaarde van je ruwvoer laten onderzoeken, zodat je precies weet op welke punten (bijvoorbeeld meer energie, of meer vitaminen en mineralen) je het rantsoen moet aanvullen met een brok. Kijk je vervolgens naar de fysieke belasting van je paard of pony, dan zijn er verschillende broksoorten die passen bij de behoefte van je paard. Het sportpaard heeft bijvoorbeeld baat bij brokken met een hoog energiegehalte, zoals de Subli Prestatiebrok. Het recreatief gehouden paard heeft genoeg aan een basisbrok, zoals de Voermeesters basisbrok.

Specifieke behoeftes

Dan kijk je naar specifieke behoeftes of gezondheidsproblemen. Wordt je paard altijd snel te dik van brokken? Is je paard al wat ouder, of wil je de spijsvertering van je paard meer ondersteunen? Ook daarvoor zijn er verschillende brokvarianten. Zo is er speciaal voor sobere (pony)rassen Subli Ponybrok+. Deze biks heeft een laag suiker-, zetmeel- en eiwitgehalte, wat precies aansluit bij de lage extra energiebehoefte van deze rassen. Ook voor veulens, drachtige merries of oudere paarden is er specifiek voer wat aansluit bij de behoefte, zoals Subli Merriebrok of Masters Senior-Muesli.

Selecteren in de webshop

In de webshop vind je gemakkelijk voersoorten op basis van onder andere leeftijd en specifieke behoeftes van je paard of pony. Zo kan je op je gemak verschillende geschikte broksoorten met elkaar vergelijken en de best passende voeding voor je paard kiezen.

Eenvoudig paardenbrokken bestellen

Op Paardenvoer.nl bestel je paardenbrokken snel en eenvoudig. De brokken leveren we in circa twee werkdagen bij je aan huis of op de door jouw gewenste locatie. Bestel je meer dan 300 kilogram? Dan betaal je geen verzendkosten. Voor al je vragen en persoonlijk (voedings)advies staan we met ons team voor je klaar.