GMO-controlled paardenvoer

GMO en non-GMO. Termen die je steeds vaker ziet bij voer en eten. GMO staat voor ‘Genetically Modified Organism’ oftewel genetisch gemodificeerde organismen. Kortweg het veranderen (of bij sturen) van het gewas, ofwel zijn DNA. Het gewas levert uiteindelijk de ingrediënten op (zoals mais, graan, soja, etc,) voor het uiteindelijke paardenvoer. Door het veranderen van het DNA maken we het gewas sterker. Hierdoor is het mogelijk om het sneller te laten groeien, resistent te maken tegen ziektekiemen en om het gewas bijvoorbeeld sterker te maken tegen droogte. GMO betekent dus het veranderen van de eigenschappen en non-GMO betekent het dus niét veranderen van het DNA. Begrijp je het nog?

Non-GMO ofwel GMO-vrij paardenvoer

Voermeesters producten ken je wellicht al van het Zuiver Voer principe. Dit staat voor kwalitatieve voeders, welke zijn ontstaan uit natuurlijke grondstoffen en waarbij veiligheid van de grondstof centraal staat. Eerlijk voer. Elke grondstof krijgt zijn eigen specifieke behandeling met een uiteindelijke gegarandeerde voederwaarde. Met GMO-controlled paardenvoer gaan we nog een stap verder in dit proces.

(tekst gaat onder producten verder)

Tonen als Foto-tabel Lijst

16 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Voermeesters producten zijn uitgesloten van genetische risico’s

Normale non-GMO-grondstoffen staan onder strenge regels in Europa. In Europa zijn we ook actief bezig met certificering en de discussie rondom dit thema. In andere werelddelen gaat dit anders en wordt er vrij veel GMO gekweekt. Ondanks dat er nog geen uitgebreidere onderzoeken zijn naar de effecten van GMO-grondstoffen op de mens, milieu en klimaat wil Voermeesters nu al haar producten hiervan uitsluiten, mede omdat er goede andere mogelijkheden zijn.

Certificaat voor maken van GMO-vrij Paardenvoer

Leuk al deze discussies? Maar hoe zeker is het dat ik GMO-controlled voer koop, zul je denken? Voermeesters was al eerder gecertificeerd voor GMP+ en sinds nu is deze certificering uitgebreid: GMP+ GMO-Controlled. Een hoop eisen en regels zijn hiervoor erbij gekomen, maar dit doen ze graag. Elke grondstof wordt nu nog beter gecontroleerd op herkomst, voederwaarde en of het geen manipulatie heeft ondergaan. Een soort DNA-test dus.

GMO-controlled versus GMO-vrij

Je ziet soms de term GMO-vrij voorbijkomen, ook in dit artikel. Toch noemt Voermeesters het GMO-controlled, terwijl zoals je leest, het paardenvoer GMO-vrij is. Hoe zit dat? Dit komt omdat een 100% uitsluiting helaas (nog) niet mogelijk is. Tijdens transporten van het voer of in de opslag kan het voorkomen dat er soms een paar korrels achterblijven van een GMO-partij. De kans bestaat dan dat deze korrels worden meegenomen. Gelukkig hebben ze hier strenge eisen aan gesteld en mag van een zending er een afwijking zijn van 0,9%. Kortom je kan altijd met zekerheid zeggen dat het 99,1% GMO-vrij paardenvoer is, maar 100% garanties zijn er niet en daarom heet het GMO-controlled.

 

 

ONZE MERKEN

 

Nieuwsbrief

Direct 5 euro korting? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Kiyoh

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3