Paardenmuesli met suiker en weinig suiker

Paardenmuesli is een rijkelijk gevuld en gezond type krachtvoer dat door heel veel paarden en pony’s bijzonder gewaardeerd wordt. Het ruikt heerlijk, is smaakvol en bestaat ook nog uit allerlei verschillende en gezonde grondstoffen met een prima voederwaarde. Veel muesli’ s zijn verrijkt met extra vezels zoals luzerne, wat ervoor zorgt dat paarden en pony’s er extra goed op zullen kauwen. Kauwen bevordert de aanmaak van speeksel in de mond en extra speeksel zorgt voor een betere opname van de voedingsstoffen in de darmen. Een portie muesli door het voer of als extra beloning na het werken is een traktatie voor elk paard.

Waarom kiezen voor muesli met weinig suiker?

De muesli’s met weinig suiker/zetmeel die je in onze webshop vindt vormen een specialiteit binnen het totale aanbod van paardenvoeder. Aan de meeste paardenmuesli’s wordt wel een melasse toegevoegd. Deze melasse bevat voor een deel suikers, wat de muesli extra smakelijk maakt. Voor de meeste paarden is dit alleen maar een voordeel, ze zullen hun voer met nog meer smaak opeten en zolang er maar voldoende arbeid tegenover staat worden ze niet dik van de extra suikers en het zetmeel. Toch zijn er een aantal paarden en pony’s die niet goed reageren op extra suikers en zetmeel, sommige zijn er zelfs allergisch voor. Voor hen zijn er de muesli’s met minder suiker zoals de Subli Dieetmix, Voermeesters Vezels en Kruiden muesli en de Subli Zonder (krachtvoer maar dan met weinig suiker)

Deze muesli’ s zijn met zorg door onze voedingsdeskundigen samengesteld met het oog op paarden die een teveel aan suikers en zetmeel slecht verdragen, zoals sommige sobere paarden- en ponyrassen. Zetmeel wordt tijdens het verteringsproces omgezet in suikers en hoe minder zetmeel, hoe minder suikers er vrijkomen uit de muesli. Wat de gezondheid van paarden en pony’s die er minder goed tegen kunnen ten goede komt. Vergeet niet dat je paard wel degelijk suikers en zetmeel nodig heeft als energiebron. De muesli zonder melasse is daarom ook geen suikervrije muesli, maar een muesli waar minder suikers uit vrijkomen. Dus eigenlijk is het een paardenmuesli met minder suiker.

Tonen als Foto-tabel Lijst

15 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Paardenmuesli met een gegarandeerde voederwaarde

Voor elk type paardenvoer dat je via Paardenvoer.nl bestelt geldt dat de voederwaarde ervan gegarandeerd is. Dit houdt in dat je altijd weet wat erin zit en dat er ook altijd hetzelfde in zit. Garantie is mogelijk doordat wij de meeste van onze paardenvoeders in eigen beheer produceren. Ook voor niet door onszelf samengestelde producten garanderen wij de kwaliteit en voederwaarde. Je kunt hier van op aan omdat elk type voer gecertificeerd is via verschillende organisaties en samenwerkingsverbanden zoals Voederwaarde.nl en de internationale organisatie GMP+, die toezicht houdt op de eerlijke en verantwoorde herkomst van grondstoffen.

Paardenvoer online kopen

Het muesli assortiment op Paardenvoer.nl is uitgebreid. Zowel voor actieve sportpaarden als sobere ponyrassen die alleen in de wei lopen vind je een geschikte muesli. Twijfel je over welke soort muesli voor jouw paarden of pony’s het beste is? Vraag vrijblijvend een voedingsadvies aan bij de deskundigen van de klantenservice en leer alles over de energiebehoefte van jouw paarden. Wil je per direct muesli met weinig suiker bestellen? Log in of voeg je bestelling aan de winkelwagen toe. Heb je liever eerst nog even wat meer productinformatie? Kijk dan eens op de pagina’s van Subli, Voermeesters en Masters diervoeders. Bij elke soort muesli en paardenvoer tref je een tabblad met voederwaardes aan, waarop je zelf precies ziet hoeveel suikers en zetmeel zich in het product bevinden.

 

 

ONZE MERKEN

 

Nieuwsbrief

Direct 5 euro korting? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Kiyoh

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3