×

:

Not a valid Time
Dit is een verplicht veld.

Paardenmuesli met suiker en weinig suiker

Paardenmuesli is een rijkelijk gevuld en gezond type krachtvoer dat door heel veel paarden en pony’s bijzonder gewaardeerd wordt. Het ruikt heerlijk, is smaakvol en bestaat ook nog uit allerlei verschillende en gezonde grondstoffen met een prima voederwaarde. Veel muesli’ s zijn verrijkt met extra vezels zoals luzerne, wat ervoor zorgt dat paarden en pony’s er extra goed op zullen kauwen. Kauwen bevordert de aanmaak van speeksel in de mond en extra speeksel zorgt voor een betere opname van de voedingsstoffen in de darmen. Een portie muesli door het voer of als extra beloning na het werken is een traktatie voor elk paard.

Waarom kiezen voor muesli met weinig suiker?

De muesli’s met weinig suiker/zetmeel die je in onze webshop vindt vormen een specialiteit binnen het totale aanbod van paardenvoeder. Aan de meeste paardenmuesli’s wordt wel een melasse toegevoegd. Deze melasse bevat voor een deel suikers, wat de muesli extra smakelijk maakt. Voor de meeste paarden is dit alleen maar een voordeel, ze zullen hun voer met nog meer smaak opeten en zolang er maar voldoende arbeid tegenover staat worden ze niet dik van de extra suikers en het zetmeel. Toch zijn er een aantal paarden en pony’s die niet goed reageren op extra suikers en zetmeel, sommige zijn er zelfs allergisch voor. Voor hen zijn er de muesli’s met minder suiker zoals de Subli Dieetmix, Voermeesters Vezels en Kruiden muesli en de Subli Zonder (krachtvoer maar dan met weinig suiker)

Deze muesli’ s zijn met zorg door onze voedingsdeskundigen samengesteld met het oog op paarden die een teveel aan suikers en zetmeel slecht verdragen, zoals sommige sobere paarden- en ponyrassen. Zetmeel wordt tijdens het verteringsproces omgezet in suikers en hoe minder zetmeel, hoe minder suikers er vrijkomen uit de muesli. Wat de gezondheid van paarden en pony’s die er minder goed tegen kunnen ten goede komt. Vergeet niet dat je paard wel degelijk suikers en zetmeel nodig heeft als energiebron. De muesli zonder melasse is daarom ook geen suikervrije muesli, maar een muesli waar minder suikers uit vrijkomen. Dus eigenlijk is het een paardenmuesli met minder suiker.

Filter
Van hoog naar laag sorteren

15 producten

per pagina
Tonen als Grid Lijst
Filter
Van hoog naar laag sorteren

15 producten

per pagina
Tonen als Grid Lijst