Elektrolyten

Elektrolyten voor paarden in de zomer

Op deze pagina vind je een selectie van alle producten met elektrolyten. Elektrolyten zijn een belangrijke toevoeging aan het rantsoen van een paard, vooral in de zomermaanden. Wanneer het weer warmer begint te worden, gaan paarden meer zweten. Zweten helpt paarden om de warmte af te voeren en af te koelen. Zo raken paarden niet oververhit. Tijdens het zweten gaan er echter ook veel mineralen verloren. Niet alleen de buitentemperatuur heeft invloed op de hoeveelheid mineralen die een paard verliest. Ook de luchtvochtigheid en de hoeveelheid arbeid die het paard verricht spelen een rol in dit proces.

Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat zijn elektrolyten?

Elektrolyten is een benaming voor allerlei soorten mineralen. Deze mineralen zijn belangrijk voor zowel de mens als het paard. Elektrolyten spelen namelijk een rol in het goed functioneren van processen die te maken hebben met zenuwen, spieren en de vochtbalans van het lichaam. Je komt deze mineralen niet alleen tegen in zweet, maar ook in bloed en urine. Voorbeelden van elektrolyten die bij een paard voorkomen zijn de mineralen calcium, kalium, magnesium, natrium en fosfaat.

Wanneer elektrolyten bijvoeren?

Op warme dagen of wanneer een paard zware inspanning verricht, heeft een paard meer kans op een tekort aan elektrolyten. Het paard zweet in zulke gevallen meer en loopt daardoor een iets hoger risico op uitdroging, omdat het paard geen dorstprikkel meer krijgt en daardoor weinig tot geen water meer wil opnemen. In het meeste paardenvoer, zoals bijvoorbeeld krachtvoer, zitten voldoende mineralen om een gebrek aan elektrolyten en uitdroging te voorkomen. Toch kan het in sommige gevallen wenselijk zijn om zelf extra elektrolyten bij te voeren aan het paard. Je kan een elektrolytentekort voorkomen door voorafgaand aan een zware training of inspanning mineralen bij te voeren. Ook kun je er voor kiezen om een mogelijk tekort aan te vullen met elektrolyten na de zware inspanning of op een warme dag. Als je elektrolyten bijvoert aan je paard is het van belang om ook voldoende water te geven. Elektrolyten zorgen er namelijk voor dat het paard meer dorst krijgt en het drinken van onvoldoende water kan ook weer tot uitdroging leiden.

Je vraagt je misschien af of elektrolyten dan wel goed zijn voor je paard. Hier hoef je je geen zorgen over te maken. Natuurlijk heeft een paard niet dagelijks extra mineralen nodig, maar mocht een paard een keer iets te veel aan elektrolyten binnenkrijgen, zal dit overschot gewoon weer via de urine worden afgescheiden. Kijk dus goed naar de behoeftes en inspanningen van jouw paard, voordat je elektrolyten bijvoert. Je kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen voor persoonlijk voeradvies!

Welke elektrolyten voer ik mijn paard?

Elektrolyten voor paarden zijn verkrijgbaar in verschillende vormen. In onze webshop kun je kiezen voor een elektrolytenslobber. Ook vind je er energiebrokken met extra toegevoegde elektrolyten voor je paard. Dit zijn makkelijke manieren om elektrolyten in het rantsoen van je paard op te nemen. Zo hoef je niet zelf aan de slag met het mengen van voeders en mineralen. Deze producten bevatten daarnaast ook andere goede elementen voor je paard. Aan de elektrolytenslobber is bijvoorbeeld dextrose toegevoegd.

Elektrolyten paard kopen

Voeders met elektrolyten voor je paard koop je gewoon online bij Paardenvoer.nl. Je bestelling wordt in ongeveer twee werkdagen bezorgd. Vanaf 300 kilogram verzenden wij zelfs gratis!

Paardenvoer kopen bij Paardenvoer.nl

Welkom op de website Paardenvoer.nl. Paardenvoer.nl is dé website voor het online kopen van paardenvoer. Op onze website bestel je eenvoudig en snel allerlei soorten paardenvoer waarmee jij je paard of pony fit en gezond kunt houden. Daarnaast kun je bij ons ook terecht voor voer voor hobbydieren, zoals honden, pluimvee, schapen en geiten.

Paardenvoeding online kopen in deze webshop is zeer gemakkelijk. Via het menu en de filteropties beland je snel bij het juiste product. Daarnaast kun je ook de zoekfunctie gebruiken om te vinden wat je nodig hebt. In enkele klikken voeg je het product toe aan de winkelwagen om het paardenvoer van je keuze te bestellen. De bestelde paardenvoeders worden altijd binnen twee werkdagen geleverd. Bestellingen vanaf 300 kilogram worden zelfs gratis bezorgd binnen Nederland en op de Waddeneilanden tegen een toeslag.

Kwalitatieve paardenvoeders

Je vindt in deze webshop voornamelijk paardenvoeders in zakgoed, maar ook likstenen, lijnzaadolie en Subli smikkels. Paardenvoer.nl is een webshop van Voermeesters B.V. – groothandel in paardenvoer en de producent van topmerken in voer voor paarden, zoals Voermeesters, Subli en Masters. In ons uitgebreide online aanbod is daarom uitsluitend hoogstaand paardenvoer van deze merken opgenomen. Bijvoorbeeld puur en natuurlijk paardenvoer, gemaakt van natuurlijke grondstoffen. In de webshop bestel je ook gemakkelijk paardenvoer voor specifiek gebruik, zoals de beste basis- en onderhoudsvoeding, maar ook speciale voeding voor sportpaarden, paardenvoeders gericht op prestaties of het voeren van paarden in de fokkerij. Daarnaast bieden wij verschillende snacks en specialiteiten aan en verkopen wij voeding voor het paard met een speciale voedingsbehoefte.

Paardenvoeding online kopen

Voor het kopen van de beste paardenvoeders van hoogstaande kwaliteit en een compleet aanbod ben je bij Paardenvoer.nl dus aan het juiste adres. Plaats vandaag nog een online bestelling en het paardenvoer wordt in twee werkdagen geleverd. In deze webshop geldt een minimale bestelwaarde van €59,95 incl. BTW en verzendkosten. Vanaf 300 kilogram bezorgen wij paardenvoeders zelfs geheel gratis binnen Nederland (verzendkosten Waddeneilanden: €50,-).

Persoonlijk voeradvies nodig of heb je vragen over ons assortiment of voorwaarden? Neem dan contact met ons op voor meer informatie!

 

ONZE MERKEN

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!