Elektrolyten

Elektrolyten voor paarden in de zomer

Op deze pagina vind je een selectie van alle producten met elektrolyten. Elektrolyten zijn een belangrijke toevoeging aan het rantsoen van een paard, vooral in de zomermaanden. Wanneer het weer warmer begint te worden, gaan paarden meer zweten. Zweten helpt paarden om de warmte af te voeren en af te koelen. Zo raken paarden niet oververhit. Tijdens het zweten gaan er echter ook veel mineralen verloren. Niet alleen de buitentemperatuur heeft invloed op de hoeveelheid mineralen die een paard verliest. Ook de luchtvochtigheid en de hoeveelheid arbeid die het paard verricht spelen een rol in dit proces.

Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat zijn elektrolyten?

Elektrolyten is een benaming voor allerlei soorten mineralen. Deze mineralen zijn belangrijk voor zowel de mens als het paard. Elektrolyten spelen namelijk een rol in het goed functioneren van processen die te maken hebben met zenuwen, spieren en de vochtbalans van het lichaam. Je komt deze mineralen niet alleen tegen in zweet, maar ook in bloed en urine. Voorbeelden van elektrolyten die bij een paard voorkomen zijn de mineralen calcium, kalium, magnesium, natrium en fosfaat.

Wanneer elektrolyten bijvoeren?

Op warme dagen of wanneer een paard zware inspanning verricht, heeft een paard meer kans op een tekort aan elektrolyten. Het paard zweet in zulke gevallen meer en loopt daardoor een iets hoger risico op uitdroging, omdat het paard geen dorstprikkel meer krijgt en daardoor weinig tot geen water meer wil opnemen. In het meeste paardenvoer, zoals bijvoorbeeld krachtvoer, zitten voldoende mineralen om een gebrek aan elektrolyten en uitdroging te voorkomen. Toch kan het in sommige gevallen wenselijk zijn om zelf extra elektrolyten bij te voeren aan het paard. Je kan een elektrolytentekort voorkomen door voorafgaand aan een zware training of inspanning mineralen bij te voeren. Ook kun je er voor kiezen om een mogelijk tekort aan te vullen met elektrolyten na de zware inspanning of op een warme dag. Als je elektrolyten bijvoert aan je paard is het van belang om ook voldoende water te geven. Elektrolyten zorgen er namelijk voor dat het paard meer dorst krijgt en het drinken van onvoldoende water kan ook weer tot uitdroging leiden.

Je vraagt je misschien af of elektrolyten dan wel goed zijn voor je paard. Hier hoef je je geen zorgen over te maken. Natuurlijk heeft een paard niet dagelijks extra mineralen nodig, maar mocht een paard een keer iets te veel aan elektrolyten binnenkrijgen, zal dit overschot gewoon weer via de urine worden afgescheiden. Kijk dus goed naar de behoeftes en inspanningen van jouw paard, voordat je elektrolyten bijvoert. Je kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen voor persoonlijk voeradvies!

Welke elektrolyten voer ik mijn paard?

Elektrolyten voor paarden zijn verkrijgbaar in verschillende vormen. In onze webshop kun je kiezen voor een elektrolytenslobber. Ook vind je er energiebrokken met extra toegevoegde elektrolyten voor je paard. Dit zijn makkelijke manieren om elektrolyten in het rantsoen van je paard op te nemen. Zo hoef je niet zelf aan de slag met het mengen van voeders en mineralen. Deze producten bevatten daarnaast ook andere goede elementen voor je paard. Aan de elektrolytenslobber is bijvoorbeeld dextrose toegevoegd.

Elektrolyten paard kopen

Voeders met elektrolyten voor je paard koop je gewoon online bij Paardenvoer.nl. Je bestelling wordt in ongeveer twee werkdagen bezorgd. Vanaf 300 kilogram verzenden wij zelfs gratis!

 

 

ONZE MERKEN

 

Nieuwsbrief

Direct 5 euro korting? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Kiyoh

Onze klanten beoordelen ons met een 9,2