Voeding

Paarden goed verzorgen en het geven van goed voer zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Jij bent degene die verantwoordelijk is voor het gezond houden van je dieren. Het geven van uitsluitend het allerbeste voer draagt daar absoluut aan bij. Op deze webshop vind je een uitgebreid assortiment paardenvoer, kun je gemakkelijk vergelijken en koop je heel eenvoudig online. Lees verder

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-20 van 95

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Brok/biks

Paardenbrokken, door menig paardenliefhebber ook vaak biks genoemd vormen voor de meeste mensen de belangrijkste pijler van gegeven aanvullend paardenvoer. Het meest gevoerde krachtvoer is in ons land dan ook brok/biks. Waarbij de bekende basis/onderhoudsbrokken voor vrijwel elk type paard een prima vorm van aanvullend krachtvoer zijn. Het woord basis zegt het al: in basis geef je met dit voer wat je paard (extra) nodig heeft. Basisvoer is in prima prijs- en kwaliteitsverhoudingen verkrijgbaar en valt bij paarden en pony’s uitstekend in de smaak. Zeker wanneer het voer bestaat uit goede en traceerbare grondstoffen zoals bij Paardenvoer.nl.

Toch is het goed als je jezelf ook eens verdiept in andere mogelijkheden dan het voeren van uitsluitend basisvoer. Kijk eens na of basisvoer echt voldoende is voor jouw paarden. Zeker wanneer paarden en/of pony’s veel of zwaar werk verrichten zijn speciale sport- en prestatievoeders vaak veel beter geschikt dan basisvoer. Je dierenarts of de ervaren medewerkers van de klantenservice van Paardenvoer.nl voorzien je graag van een passend en persoonlijk advies over welk paardenvoer het meest geschikt is voor jouw paarden.

Paardenbrok in zak: lang houdbaar, makkelijk in opslag en gift

Het allereerste aanvullende krachtvoer bestond al eeuwen geleden uit de gift van hele granen zoals haver. Een soort oervorm van krachtvoer in de meest essentiële vorm, die nog altijd veel mensen aanspreekt omdat haver een prima energieleverancier voor paarden is. Haver wordt tegenwoordig wel vrijwel altijd verwerkt in een samengesteld paardenvoer, waaronder brokken. Brokken bevatten alle voedingsstoffen voor het behalen van de beste resultaten, ze zijn lang houdbaar en je slaat ze makkelijk op.

Vrijwel alle paarden en pony’s zijn er dol op en ook de prijs- en kwaliteitverhouding is prima. Wat wil je nog meer? Misschien dan nog net even dat type brok/biks vinden dat precies aansluit bij de behoefte van je paard? Dan is het plaatje helemaal compleet. En haal je letterlijk het allerbeste uit het voer en je paard naar boven. Wat zijn prestaties en de gezondheid alleen maar ten goede komt. Wil je meer lezen over paardenbrokken?

Wat ook een prima optie is, is het zelf nog (paard specifiek) verrijken van een basis/onderhoudsbrok met een extra aanvulling in de vorm van granen, muesli, luzerne of voedingssupplementen.

Paarden snacks en supplementen

Met de toevoeging van extra voedingssupplementen vul je heel specifiek en gericht bepaalde tekorten in het basis/onderhoudsmenu van je paarden aan. Daar waar het ene paard prima toe kan met alleen een handje onderhoudsbrok en hooi, daar heeft het andere paard juist wel extra elektrolyten, biotine of magnesium nodig. Allemaal afhankelijk van de algemene conditie en van de dagelijkse omstandigheden waarin je paard verkeert. Train je een paard een bepaalde periode veel intensiever dan normaal? Wellicht doe je er goed aan om eens navraag te doen over eventuele tekorten aan voedingsstoffen die daardoor mogelijk ontstaan.

Supplementen zoals glucosamine of magnesium (bijvoorbeeld Subli Magnesium Mix) geef je specifiek aan dieren die er echt een bewezen tekort aan hebben. Wil je weten of dit het geval is? Vraag je dierenarts ernaar of neem contact op met de voedingsdeskundigen van Paardenvoerdersonline.nl. Supplementen zoals knoflook en lijnzaadolie ondersteunen de algehele weerstand en (vacht)conditie van paarden. Deze supplementen zijn vrijwel voor elk paard of elke pony prima toepasbaar en heel gezond. Wat uiteraard ook geldt voor snacks. Speciaal voor paarden gemaakte snacks en snoepjes zoals de Smikkels van Subli zijn voor echt elk paard geschikt, mits je ze op de juiste wijze en in de juiste verhouding geeft natuurlijk. En mits je een verantwoorde variant geeft waarvan je de voederwaarde en ingrediëntenlijst kent. Af en toe een goed getimede snack tussendoor draagt zeker een steentje bij aan het eerder behalen van een positief trainingsresultaat. Meer informatie over snoep en supplementen tref je aan op de pagina paardensnacks en supplementen.

Voedingsadvies voor paarden

Het aanbod van paardenvoeders op Paardenvoer.nl is groot. Eén ding hebben alle voeders gemeen: ze worden samengesteld en geproduceerd door kenners. Specialisten met verstand van paarden en van paardenvoer. Of het nu om ruw- of krachtvoer gaat, van elk soort voer dat je hier bestelt weet je gegarandeerd zeker welke grondstoffen het bevat. Helderheid, duidelijkheid en het beste voor de gezondheid. Dat zijn de drie belangrijkste principes van al het paardenvoer dat je hier vindt. We geven je graag een helder advies over welk type voer voor jouw situatie en jouw paarden en/of pony’s het meest geschikt is. Kijk hiervoor op de pagina Energiebehoefte berekenen of Sport, prestatie of basisvoer? Of neem contact met ons op.

We zijn duidelijk in de herkomst van onze grondstoffen en in het weergeven van de gegarandeerde voederwaardes. En stellen de gezondheid van de paarden voorop. Waarom zou je ze anders krachtvoer geven? Je wilt dat zowel jij als je paarden er baat bij hebben toch? Vraag om een voedingsadvies en weet zeker dat je zoveel mogelijk profijt uit het krachtvoer haalt.

Paardenvoer online kopen

Het extra fijne aan paardenvoer online kopen is het gemak ervan. Levering binnen 2 werkdagen en bij bestellingen vanaf 300 kilo is de zending gratis. En je hebt altijd keus uit een rijk assortiment, waarbij alles overzichtelijk, helder en duidelijk al helemaal voor je gesorteerd is. Voederwaardes staan overal bij, net zoals de specifieke voordelen van een elk type paardenvoer. Alle soorten paardenvoer op Paardenvoer.nl zijn volledig gecertificeerd en volgens GMP-richtlijnen geproduceerd, een waarborg voor de kwaliteit van het gehele productieproces. Zie (GMP+, Securefeed en Voederwaarde.nl) voor meer informatie over de productie van onze voeders.

Combineren, uitproberen en profiteren van paardenvoer doe je online en lekker makkelijk vanuit je stoel. Bestel je voer direct via de webshop. Of bekijk nog wat meer productinformatie op de sites van Subli, Voermeesters en Masters diervoeders 

 

 

ONZE MERKEN

 

Nieuwsbrief

Direct 5 euro korting? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Kiyoh

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3