Maart | De maand van het 'Verharen'
13 t/m 26 maart 2023 | 10% korting op Subli Omega 369 Mix en Voermeesters Huid Vitaal

Gebruik de kortingscode: VERHAREN10

Slobber

Slobber voor paarden

Slobber is een echte traktatie voor jouw paard! Vrijwel elk paard of pony doe je een groot plezier met een smakelijke en gezonde portie vers klaargemaakte slobber. Wat is slobber voor paarden? Paarden slobber is een veelal gemalen product dat met voldoende warm water gemengd wordt. Het is een pap van zemelen, met diverse toevoegingen en supplementen zoals bijvoorbeeld calcium. Het staat van oudsher bekend als paardenvoer optima forma, een traktatie deluxe. Er kan dus ook eenvoudig medicatie aan deze voeding worden toegevoegd. Hierdoor staat slobber voornamelijk bekend als voeder voor zieke of oude paarden. Echter, slobber is ook uitermate geschikt als extra toevoeging aan het rantsoen en is een ware versnapering voor elk paard die paarden graag tot het allerlaatste beetje opslobberen.

Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Waarom slobber voor je paard?

Slobber is een welkome aanvulling op het rantsoen van je paard. Meng het paardenvoer in de koude maanden ook eens met warm water en je paard heeft een heerlijk winters extraatje. Slobber bestaat voornamelijk uit tarwezemelen, welke verrijkt zijn met bijvoorbeeld plantaardige oliën, lijnzaad en diverse ontsloten granen zoals haver. Stuk voor stuk ingrediënten die makkelijk verteren en de darmflora en darmwerking van je paard extra ondersteunen. Slobber kan dus op diverse manieren in het dieet van een paard worden verweven. Het is een verteerbare, een gezonde en een volwaardige paardenvoeder. Slobber kan daarom zonder problemen worden toegevoegd aan het dagelijkse voedingspatroon, bijvoorbeeld samen met ruwvoer. Hoewel het een onderdeel van het rantsoen kan zijn, kunnen paarden slobber ook als snack eten. De meeste paarden vinden slobber heerlijk en daarom kun je ze goed verwennen met dit product. Slobber wordt warm bereid en dient dus uitermate goed als een traktatie op een koude dag. Heeft je paard de hele dag hard gewerkt of getraind? Dan kan je hem verwennen met wat slobber voor extra energie.

Het voeren van slobber is een gerenommeerde methode voor het toedienen van medicatie aan zieke paarden. Ook andere voedingsstoffen, zoals elektrolyten, kunnen gemakkelijk door de slobber gemengd worden. In de webshop vind je ook slobber waar deze voedingsstoffen al aan zijn toegevoegd. Slobber zelf kan daarnaast als kuur worden ingezet voor paarden die herstellende zijn van koliek, magere paarden die moeten aankomen of paarden die geen goede conditie hebben. Uiteraard is elk paard anders en hebben paarden verschillende behoeftes op het gebied van voeding. Vraag daarom vrijblijvend naar voedingsadvies op maat en kijk wat de juiste manier is om slobber aan het dieet van jouw paard toe te voegen.

Senioren slobber paard

Slobber is zeker voor zieke, herstellende of oudere paarden en pony’s die wat problemen met het gebit hebben een heel fijn paardenvoer. Ze slobberen het zo op, zelfs voor paarden zonder tanden is het eten van slobber prima mogelijk.

Speciaal voor oudere paarden hebben wij een senioren slobber in ons assortiment opgenomen. Neem bijvoorbeeld het product Seniores Priores van Subli. Deze slobber is ontwikkeld voor paarden die moeite hebben om gangbaar paardenvoer op te nemen. Alle specifieke extra’s, zoalsvezels, vitaminen, mineralen, granen en plantaardige oliënvoor oudere paarden zijn al toegevoegd. Oudere paarden hebben vaak problemen met hun gebit, wat het kauwen van reguliere voeders moeilijker maakt. Subli’s speciale senioren slobber voor het paard met gebitsproblemen is een waardige vervanger voor de combinatie ruw- en krachtvoer, omdat het zo is samengesteld dat het een volwaardig totaalvoer met vezels is. Dit maakt het product ideaal voor paarden en pony’s die gebits- of andere kauwproblemen hebben en daardoor gebruikelijke paardenvoeders (hooi, kuil, brok en muesli’s) niet goed meer opnemen. Zo kunnen ook oude paarden gezond blijven. 

Masters heeft een speciale senioren slobber brokken voor het paard ontwikkeld. Dit Senior slobberbrok is een volwaardige voeder voor oudere paarden, met toegevoegde plantaardige oliën voor energie. De brokken zijn ontwikkeld om geweekt toegediend te worden, waardoor ze ook uitermate geschikt zijn voor paarden met gebitsproblemen.

Slobber tegen zandkoliek

Je vindt bij Paardenvoer.nl ook een speciale slobber van Subli waar 23% psyllium (vlozaad) aan toegevoegd is. Uniek aan deze psylliumslobber is het vermogen tot extra slijmvorming in de darmen van je paard. Deze speciale, slijmerige slobber voert zandresten uit de darmen van je paard af, wat de kans op zandkoliek aanzienlijk vermindert. Psyllium(vlozaad)slobber is bedoeld voor af en toe, puur voor de zandreiniging van de darmen. Wil je dagelijks slobber bijvoeren? Kies dan naast de vlozaad versie voor een aanvulling met een andere slobber van de merken Subli, Voermeesters of Masters.

Speciale elektrolyten slobber

Wanneer je paard of pony hard heeft gewerkt of veel zweet tijdens de warme zomermaanden, verliest het dier veel vocht en belangrijke mineralen, zoals natrium, chloride, kalium en magnesium. Bij teveel verlies van deze mineralen is het belangrijk voor de gezondheid van je paard of pony dat je ze weer op tijd aanvult. Bijvoorbeeld door zelf supplementen met elektrolyten toe te voegen aan het voer. Vaak vinden paarden of pony’s dit alleen niet echt lekker door de erg zoute smaak van de supplementen. In alle gevallen is Voermeesters Elektrolytenslobber (winnaar Horses product van het jaar 2018, categorie supplementen) een veel betere optie voor het toevoegen van extra mineralen. Via deze slobber voeg je op smaakvolle en door paarden gewaardeerde wijze probleemloos extra elektrolyten toe aan het rantsoen van je paard en start met het herstel van de vochthuishouding.

Bereidingswijze

Paarden slobber wordt bereid met water. Je voert het product dus nooit droog, maar mengt het met de aangegeven hoeveelheid (warm) water. De juiste verhouding van water tot droge slobber kan verschillen per merk en per product. Lees daarom altijd goed de instructies op de zak voor het bereiden van de slobber voor jouw paard. 

Iedereen herkent wel het probleem van een paard of pony dat van de dierenarts een pot met pasta, poeder of vloeistof leeg moet eten en dit geen goed idee vindt. Door slobber te bestellen voorkom je onnodig gedoe en stress. De slobber meng je eenvoudig met de aangegeven hoeveelheid warm of koud water en je voegt de medicijnen daaraan toe. 

Slobber kopen op Paardenvoer.nl

Slobber kopen doe je op Paardenvoer.nl! In ons assortiment vind je een ruim aanbod van verschillende soorten en merken slobber voor paarden. Zo zit er altijd wel een slobber tussen dat bij jouw paard en zijn behoeftes past. Bestel vandaag nog online in de webshop, dan wordt de slobber in ongeveer twee werkdagen bezorgd. Bij bestellingen van meer dan 300 kilogram betaal je zelfs geen verzendkosten!

 

 

ONZE MERKEN

 

Nieuwsbrief

Direct 5 euro korting? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Kiyoh

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3