×

:

Not a valid Time
Dit is een verplicht veld.

 Van 08 t/m 21 april
10% korting op Voermeesters Sereen, Masters Sereen en Masters Sereen Muesli
Gebruik de code SEREEN10 in je winkelmandje

Slobber

Slobber voor paarden  

Vrijwel elk paard en elke pony doe je een groot plezier door hem te trakteren op slobber! Slobber is een soort pap van zemelen en verschillende smakelijke ingrediënten. Je maakt de pap door het gemalen, droge product uit de zak aan te lengen met lauwwarm of koud water. Daarna kan je het aan je paard voeren. Slobber is supersmakelijk en door elk paard goed te eten en te verteren, en dat maakt het een echte traktatie die paarden tot het laatste restje 'opslobberen'. Omdat paarden slobber zo goed opnemen en verteren, wordt slobber ook vaak ingezet als voeder voor oude of zieke paarden. Slobber is ook goed toe te passen als je paard medicijnen nodig heeft die je oraal moet toedienen. In de meeste gevallen kun je deze medicijnen toevoegen aan de slobber en zal je paard de medicijnen zonder weerstand of stress binnenkrijgen. Lees verder > 

Filter
Van hoog naar laag sorteren

4 producten

per pagina
Tonen als Grid Lijst
Filter
Van hoog naar laag sorteren

4 producten

per pagina
Tonen als Grid Lijst

Wat zit er in slobber? 

Slobber bestaat voor het grootste deel uit tarwezemelen. Daaraan zijn gezonde plantaardige oliën, lijnzaad en verschillende (gemalen) granen zoals haver toegevoegd. In de meeste gevallen bevat  slobber ook een bepaalde hoeveelheid toegevoegde vitaminen, mineralen en sporenelementen. Alle ingrediënten in slobber zijn door paarden gemakkelijk verteren en ondersteunen een gezonde darmflora en darmwerking.

Slobber is een volledig paardenvoer dat je dagelijks kan voeren naast een kwalitatief goed ruwvoerrantsoen. Het kan dus een onderdeel van het rantsoen zijn, maar je kan het ook als tussendoortje of traktatie voeren. Er bestaan ook slobbervarianten waar extra ingrediënten aan zijn toegevoegd, zoals elektrolyten of psylliumzaad. Deze varianten zijn bedoeld om een voor een bepaalde periode te voeren. Speciaal voor oude of zieke paarden bestaat er zogeheten 'seniorenslobber', met onder andere zeer goed opneembare vezels, vitaminen en mineralen. Sommige slobber voor (oude) paarden met kauw- of gebitsproblemen, zoals Subli Seniores Priores, is zo ontwikkeld dat het kan zelfs fungeren als volledige ruwvoervervanger. 

Hoe voer je slobber? 

Slobber koop je als droog product in een voerzak. Voordat je het voert, leng je het altijd (!) aan met lauwwarm water (zeker in de wintermaanden) of eventueel koud water op normale kraantemperatuur. Je voert het product dus nooit droog. Het aanlengen van slobber met heet of kokend water wordt afgeraden. De vitaminen en mineralen in de slobber gaan bij hoge temperaturen verloren en het product verliest dan zijn voedingswaarde.

Lees voor gebruik de instructies op de verpakking voor de juiste verhouding tussen slobber en water, deze verhouding kan per product en per merk verschillen. Ook de tijdsduur van het weken in water kan verschillen. Slobbers met bietenpulp in brokvorm moeten bijvoorbeeld langer weken dan slobbers met bietenpulp in vlokkenvorm. Slobbers met alleen gemalen producten kan je vlot mengen tot een egale 'pap' en kan je meestal direct aan je paard of pony geven. 

Wil je medicijnen of andere producten toevoegen aan de slobber, maak dan eerst de slobber klaar, voeg daarna de medicijnen of andere producten toe en meng dit kort met elkaar. Daarna kan je de slobber voeren.

Slobber voor oude of zieke paarden 

Paarden op leeftijd kunnen op een bepaald moment problemen krijgen met hun gebit, een verminderde darmwerking en een verminderde opname van voedingsstoffen uit de darmen. Om gezond te blijven is het heel belangrijk dat oude paarden dus voedingsstoffen kunnen blijven opnemen. In het assortiment op Paardenvoer.nl vind je speciale seniorenslobber, zoals Masters Senior Slobberbrok en Subli Seniores Priores. Deze seniorenslobbers zijn bedoeld voor oude of zieke paarden die moeite hebben met het goed kauwen en opnemen van voer. Zelfs met weinig tot geen tanden kunnen oude paarden deze slobber heel goed opnemen. In de seniorenslobbers zitten veel vezels voor het stimuleren van een gezonde darmwerking, hoge doseringen vitaminen en mineralen voor een goede weerstand en meer eiwitten voor het behouden van voldoende spiermassa.

De slobber Seniores Priores van Subli is overigens de enige ‘seniorenslobber’ die je kan inzetten als krachtvoervervanger én als ruwvoervervanger, bijvoorbeeld als je paard ernstige kauw- of gebitsproblemen heeft. Toch is het belangrijk om altijd ruwvoer te blijven aanbieden. Bijvoorbeeld fijn hooi of gras. Het maken van kauwbewegingen zorgt voor extra speekselaanmaak bij het oude paard en dat draagt weer bij aan het behouden van een gezonde spijsvertering.

Slobber tegen zandkoliek 

Slobber is een ideaal product om zelf zogeheten psylliumzaden (vlozaden) of psylliumbrokjes aan toe te voegen. Psylliumzaden worden ingezet bij paarden die zand eten en daardoor veel zand in de darmen hebben. Psylliumzaden nemen in het spijsverteringskanaal veel vocht op en vormen zo een slijmerige massa, die zand uit de darmen kan meevoeren naar buiten. Dit vermindert de kans op zandkoliek aanzienlijk. 

In de webshop van Paardenvoer.nl vind je ook speciale psylliumslobber van Subli, waarin 23 procent psyllium is toegevoegd. Psylliumslobber is bedoeld om 7 tot maximaal 10 dagen te voeren, puur voor de zandreiniging van de darmen. Wil je dagelijks slobber bijvoeren? Kies dan voor een normale slobbervariant van Subli of Masters. 

Slobber met toegevoegde elektrolyten 

Paarden die zwaardere prestaties moeten leveren, verliezen zeker tijdens warme periodes veel vocht en belangrijke mineralen (elektrolyten), zoals natrium, chloride, kalium en magnesium. Voor het behouden van een goede gezondheid en vochthuishouding is het belangrijk om deze mineralen tijdig weer aan te vullen. Niet elk paard houdt van de zoute smaak van elektrolytensupplementen die in water opgelost moeten worden. Voermeesters heeft daarom Elektrolytenslobber (winnaar Horses product van het jaar 2018, categorie supplementen). Met deze elektrolytenslobber voeg je op een smakelijke manier eenvoudig extra elektrolyten toe aan het rantsoen. 

Slobber of zemelen?  

Het grootste gedeelte van slobber bestaat uit zemelen, dat zijn de hullen van tarwekorrels. Ook enkelvoudige zemelen kan je voeren als slobber. Je maakt ze op dezelfde manier aan met water voor een 'zemelenpap'. Zemelen bevatten weinig zetmeel maar wel veel vezels, wat een positief effect kan hebben op de spijsvertering. Het nadeel van zemelen is de scheve fosfor-calciumverhouding. Bij slobber zijn de verhoudingen volledig uitgebalanceerd en bevat het product extra lijnzaad, vitaminen en mineralen die de slobber een kwalitatiever en volwaardiger voer maken voor paarden.

Slobber online bestellen 

Op Paardenvoer.nl vind je verschillende soorten en merken slobber voor paarden. De door jou bestelde slobber wordt in circa twee werkdagen bij jou thuis of op stal bezorgd. Tip: combineer je bestelling voor slobber gemakkelijk met je bestelling voor kracht- of ruwvoer. Bij bestellingen van meer dan 300 kilo betaal je geen verzendkosten.