Krachtvoer

Zoals de naam al suggereert geeft krachtvoer je paard extra kracht en is daarmee ideaal voor paarden die veel energie verbruiken. De grondstoffen in krachtvoer hebben een hogere energiewaarde dan ruwvoer, waardoor krachtvoer een goede aanvulling is op basisvoeder ruwvoer. Krachtvoer is verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals brokken of muesli en bestel je eenvoudig op Paardenvoer.nl.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-20 van 45

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Wat is krachtvoer voor paarden?

De voeders in het rantsoen van een paard zijn onder te verdelen in ruwvoer, krachtvoer en aanvullende voeders zoals supplementen en traktaties. We onderscheiden krachtvoer van ruwvoer onder andere op basis van de vezellengte:

  • Ruwvoer heeft een vezellengte van ongeveer 8 mm
  • Krachtvoer heeft een kortere vezellengte dan 8 mm

De letterlijke betekenis van krachtvoer is ‘krachtige diervoeders’. Deze krachtige paardenvoeders hebben hun naam te danken aan de zeer geconcentreerde voedingswaardes. Krachtvoer is bedoeld om je paard mee bij te voeren en is dus een aanvulling op het dagelijkse (ruwvoer) rantsoen. Dit onderscheidt krachtvoer van andere aanvullende voeders, die je alleen in specifieke situaties of ter beloning bijvoert aan je paard.

Wanneer voer je je paard krachtvoer bij?

Of je je paard krachtvoer bijvoert hangt volledig af van de situatie, de inspanningen en de behoeften van jouw paard. Ook welk soort krachtvoer je bijvoert hangt van verschillende factoren af. Zo bestaat er krachtvoer in veel verschillende vormen, zoals mineraalrijke brokken of biks en energierijke muesli’s. Maar elk paard is anders en heeft daarom ook iets anders nodig. Kom je er niet helemaal uit? Laat je adviseren door onze voerexperts, we helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

Ons assortiment aan krachtvoer

Er zijn veel verschillende soorten krachtvoer waarmee je je paard kan voorzien van vitaminen, mineralen en sporenelementen:

  • Subli Sportbrok+ is een luxe sportbrok met veel vitaminen en mineralen en is een goede bron van krachtvoer.
  • De Sportmuesli van Voermeesters met toegevoegde lijnzaadolie is een uitstekend krachtvoer voor de meest paarden, waarbij diverse gezondheidsklachten worden ondersteund.
  • Voermeesters Huid Vitaal is geschikt voor paarden met een overgevoelige huid.
  • Sport-Optivit van Masters of Voermeesters Sport Vitaal is krachtvoer met een hoog gehalte aan vitaminen en daarmee ideaal voor het opbouwen van extra weerstand.
  • Voermeesters Merrie en Subli Merriebrok is krachtvoer dat de melkproductie van het paard stimuleert en het veulen ondersteunt met een gezonde start.

Hoeveel krachtvoer bijvoeren aan het paard?

Hoeveel krachtvoer jij je paard moet bijvoeren is een goede en veelgestelde vraag. Om het meeste voordeel uit de hoge voedingswaardes van krachtvoer te kunnen halen, is het belangrijk dat de vertering van je paard eerst wordt gestimuleerd met wat ruwvoer. Op die manier wordt het krachtvoer namelijk beter opgenomen. De hoeveelheid krachtvoer die je daarna aan je paard voert is afhankelijk van verschillende factoren. Zo speelt de hoeveelheid inspanning en beweging van een paard een rol, net als of het paard in de wei staat of juist op stal.

Paarden krachtvoer online bestellen

Het juiste krachtvoer voor jouw paard vind je eenvoudig in het uitgebreide assortiment van Paardenvoer.nl en bestel je in elke gewenste hoeveelheid. We leveren je bestelling binnen enkele werkdagen en bestellingen vanaf 300 kilogram bezorgen wij geheel gratis. Wil je graag persoonlijk voeradvies of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op.

 

 

ONZE MERKEN

 

Nieuwsbrief

Direct 5 euro korting? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Kiyoh

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3