Esparcette voor paarden

Esparcette is lid van de familie van vlinderbloemen. Een grote groep eiwitrijke planten, waar bijvoorbeeld ook de plant luzerne toebehoort. Esparcette bevat vezels en mineralen en is een gezonde, eiwitrijke én smakelijke toevoeging aan het dieet van je paard.

Esparcette in paardenvoer

Esparcette is in het wild te vinden, maar wordt vaak speciaal verbouwd voor de verwerking in voeders. Voor het gebruik van esparcette in paardenvoer worden de planten eerst gemaaid en gehakseld. Vervolgens worden ze gedroogd. Voer de gedroogde esparcette vanuit balen of verwerk het in een speciale voermix voor paarden. Het mooie van esparcette is: je paard vindt het erg lekker. Bevochtig je de gedroogde esparcette ook nog? Dan wordt de esparcette nóg smakelijker voor je paard door de lekkere geur die vrijkomt.

Eiwitrijke paardenvoeding met antioxidanten

Planten uit de vlinderbloemenfamilie hebben vaak een hoog gehalte aan goed verteerbare eiwitten. Zo ook de esparcette! Paarden hebben deze eiwitten nodig ter ondersteuning van de opbouw van spieren en dat is vooral van groot belang voor sportpaarden. Naast eiwitten bevat esparcette ook antioxidanten die weer bevorderlijk zijn voor de stofwisseling van het paard.

Waarom esparcette voeren aan je paard?

Esparcette is dus eiwitrijk en bevat veel antioxidanten, waardoor het gezond is voor je paard. Maar dit zijn niet de enige voordelen van esparcette:

  • Paarden vinden esparcette erg lekker.
  • In esparcette zit tannine. Grote hoeveelheden kunnen giftig zijn, maar de kleine hoeveelheid in esparcette niet. Het heeft zelfs positieve gevolgen voor de gezondheid van je paard:
    • Door de tannine zou esparcette tegen parasieten als wormen werken
    • De tannine staat bekend om zijn ontstekingsremmende werking
  • Esparcette bevordert het sneller herstellen van weefsel.
  • De stof zorgt voor een goede werking van de darmflora.
  • Ook is het een ideaal product om bij te voeren aan paarden die last hebben van cushing of hoefbevangenheid.

Zoals je merkt heeft esparcette veel positieve voordelen voor de gezondheid van je paard. Genoeg reden om deze grondstof toe te voegen aan zijn of haar dieet!

Ons assortiment esparcette paardenvoer

In het assortiment van Paardenvoer.nl vind je genoeg voeders met esparcette. Het product Ruwvoermix Royaal van Voermeesters is hier een goed voorbeeld van. Deze complete mix ondersteunt de spijsvertering van paarden en bevat de juiste eiwitten voor jouw paard, onder andere door de toevoeging van esparcette.

Esparcette voor paarden online bestellen

Benieuwd naar wat het (bij)voeren van esparcette kan betekenen voor jouw paard? Neem gerust contact met ons op voor voeradvies op maat. Esparcettevoer voor paarden bestel je eenvoudig online in onze webshop. In ongeveer 2 werkdagen leveren we jouw bestelling. Bestel je meer dan 300 kilogram? Dan verzenden wij je bestelling helemaal gratis.

 

 

ONZE MERKEN

 

Nieuwsbrief

Direct 5 euro korting? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Kiyoh

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3