Muesli

Muesli voor paarden

Muesli voor het paard is een speciaal samengesteld product. Muesli kan een prima aanvulling zijn op het dagelijkse menu, maar moet wel met zorg worden gegeven. Paardenvoer muesli bestaat uit een mix van diverse grondstoffen. De grondstoffen die in veel verschillende muesli’s aanwezig zijn, zijn bestanddelen zoals luzerne en diverse granen. Vaak zijn deze granen in een bewerkte vorm toegevoegd. Het is niet ongebruikelijk dat muesli voor paarden wordt aangevuld met vitamines, mineralen, sporenelementen of kruiden.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-20 van 25

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Welke muesli voer je je paard?

Paardenvoer.nl heeft een ruim assortiment van muesli voor paarden. In de webshop vind jij dus zeker ook een lekkere muesli voor jouw paard. Van ieder merk - Subli, Voermeesters en Masters - hebben wij diverse soorten muesli, toegespitst op de specifieke behoeftes van verschillende paarden. Geen situatie is namelijk gelijk en geen enkel paard is hetzelfde. Wil je voor elk van je paarden alleen het allerbeste? Kies dan voor een passende muesli, met precies de toevoegingen en smaak die passen bij het paard of de pony waar je het aan voert. Zo zijn er bijvoorbeeld veel paarden die specifieke vitaminen, mineralen en sporenelementen nodig hebben door de (sport)prestaties die ze leveren. Voor hen zijn sportmuesli ’s (bijvoorbeeld Voermeesters Sportmuesli) het meest geschikt. Aan de andere kant zijn er ook de voornamelijk in de wei lopende recreatiepaarden, de oudere paarden en de sobere rassen zoals IJslanders, Fjorden en Haflingers. Misschien is jouw paard wel juist een combinatie van dit alles. Wat je paarden ook doen, er bestaat altijd een passende en smakelijke soort paardenmuesli voor ze.

Neem bijvoorbeeld de kruidenmuesli voor het paard van het merk Subli. Dit exclusieve product is aangevuld met een speciale kruidenmix, naast de toevoeging van vitamines, mineralen en sporenelementen. Kruidenmuesli voor paarden kan gebruikt worden als aanvulling op het rantsoen, maar is ook een heerlijk extraatje om je paard mee te verwennen. Kruidenmuesli is daarnaast licht verteerbaar, wat het een ideaal paardenvoer maakt. 

Andere verkrijgbare soorten zijn de senioren muesli en een speciale sport muesli voor het paard. Senioren muesli is een bijzonder product, dat speciaal ontwikkeld is voor paarden die moeite hebben met het opnemen van voer of darm- of gebitsproblemen ondervinden. Sport muesli bevat een extra hoge dosering van vitaminen, mineralen en sporenelementen. Deze sport muesli is speciaal ontwikkeld voor paarden die hoge prestaties moeten leveren en veel arbeid verrichten en daardoor een verhoogde behoefte hebben.

Paardenmuesli zonder suiker toegevoegd

Te veel suiker is voor niemand goed, dus ook niet voor paarden. Bijvoorbeeld paarden met gebitsproblemen of paarden van sobere rassen kunnen er baat bij hebben om minder suiker te eten. Echter, paarden hebben suiker wel nodig voor energie. Afhankelijk van de energiebehoefte van je paard kun je kiezen voor muesli met suiker, muesli met minder suiker of voor een paardenmuesli zonder suiker toegevoegd. 

Suiker is een grondstof die van nature voorkomt in paardenvoer. Zelfs gras heeft een bepaald suikergehalte. Het is daarom haast onmogelijk om een paard te voeren zonder suiker, maar het minderen van suiker in het rantsoen is wel een optie. In het assortiment van Paardenvoer.nl vind je hiervoor bijvoorbeeld de Dieetmix paardenmuesli van het merk Subli. Deze speciale mix bevat een laag suikergehalte in vergelijking met andere muesli’s voor paarden. Dit komt doordat er geen granen en melasse zijn toegevoegd aan de muesli. Een ander product met een laag suikergehalte is de Basis muesli van het merk Voermeesters. Deze muesli is geschikt voor alle paarden en vormt een goede aanvulling op het dagelijkse rantsoen van een paard.

Muesli met of zonder haver en melasse

Zoek je een muesli zonder haver? Bij de merken Subli, Voermeesters en Masters vind je diverse opties. Wil je geen melasse of toegevoegde suikers geven aan je paard? Of juist een breed assortiment aan toegevoegde vezels of kruiden voeren? Ook daarvoor bestaan diverse mogelijkheden, zoalseen paardenmuesli met extra magnesium. De toevoeging van magnesium werkt positief en rustgevend op paarden die snel last van stress hebben. Wat voor alle muesli’s geldt is dat ze bestaan uit in zijn geheel ontsloten granen en onder andere daardoor lekker licht verteerbaar zijn. Ook van smaak zijn ze perfect, ze ruiken heerlijk en paarden zijn er dol op. Extra lekker en gezond, met zorg samengesteld door professionals. En met resultaat, bij menig grote (sport)stal wordt muesli aan het dagelijkse rantsoen toegevoegd

Brok of muesli voor je paard?

Veel mensen vragen het zich af: kies ik voor een brok of voer ik muesli aan mijn paard? Brokken en muesli voor paarden zijn beide volwaardige paardenvoeders. Zowel een brok als paardenvoer in de vorm van muesli bevatten allerlei belangrijke voedingsstoffen, zoals vitamines en mineralen. Het voordeel van paardenmuesli is dat alle grondstoffen zichtbaar zijn in de mix. Zo weet je precies wat je voert. Bij een brok zijn deze grondstoffen samengeperst, waardoor dit minder goed zichtbaar is. De geperste vorm van een brok heeft weer als voordeel dat ze minder ruimte innemen vergeleken met hetzelfde gewicht aan muesli. De keuze voor brokken of muesli is afhankelijk van de voorkeuren en behoeftes van het paard. Sommige paarden geven de voorkeur aan muesli, omdat dit product meer structuur bevat en in verschillende smaken verkrijgbaar is. Echter, andere paarden eten weer liever brokken.

Het voeren van muesli voegt veel toe aan afwisseling op en verrijking van een standaard menu van brokken of granen. Extra smaak, vitamines, mineralen en vaak ook extra kauwbewegingen. Aan veel soorten paardenmuesli worden grove, plantaardige vezels toegevoegd waar een paard vrij lang op moet kauwen. Zeker wanneer je zelf fijn en klein geperste soorten brok voer geeft, dan is het toevoegen van extra grove muesli verstandig. Het verlengt de kauwtijd en verbetert daarmee de voedselopname van je paard.

Paardenvoer.nl muesli

In de webshop van Paardenvoer.nl koop je muesli van topmerken zoals Subli, Masters en Voermeesters. Elk type muesli van deze merken is gecertificeerd. Zo heb je altijd zekerheid over de herkomst van de ingrediënten. De exacte voederwaardes van paardenmuesli vind je bij elk product duidelijk en overzichtelijk weergegeven. 

Op Paardenvoer.nl vind je zeker een muesli waarmee je elk paard goed kunt verwennen! Benieuwd welke muesli wij voor jouw paard adviseren? Neem dan gerust contact met ons op. Heb je al een keuze kunnen maken? Je online bestelde muesli wordt in ongeveer twee werkdagen bezorgd. Bestel je meer dan 300 kilogram? Dan verzenden wij zelfs gratis.

 

 

ONZE MERKEN

 

Nieuwsbrief

Direct 5 euro korting? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Kiyoh

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3