Maart | De maand van het 'Verharen'
13 t/m 26 maart 2023 | 10% korting op Subli Omega 369 Mix en Voermeesters Huid Vitaal

Gebruik de kortingscode: VERHAREN10

Ruwvoer voor paarden

Ruwvoer is de absolute basis voor elk paardenrantsoen. Paarden en zeker veel sobere ponyrassen kunnen in sommige gevallen best wel (een poos) zonder krachtvoer, maar zonder voldoende ruwvoer is het niet gezond voor de spijsvertering. Ruwvoer houdt zoveel in als gezond plantaardig materiaal waar veel vezels of ook wel ruwe celstoffen inzitten, zoals hooi, kuilgras, vers gras of luzerne. Deze vezels zijn onontbeerlijk voor de goede werking van de spijsvertering en darmflora van een paard of pony en daarmee ook onontbeerlijk voor het behouden van een goede gezondheid. Een paard of een pony heeft  dagelijks ongeveer  1,5  tot 2 kg ruwvoer per 100 kilogram lichaamsgewicht nodig. Het meest gegeven ruwvoer is hooi, maar ook kuilgras en luzerne zijn (favoriete) ruwvoeders.

Vezels voor de beste paardengezondheid

Een paard heeft in principe elke 4 uur nieuwe grove (minimaal 2 cm lengte) vezels in zijn darmen nodig voor een goede werking daarvan. Niet voor niets grazen paarden die in de wei lopen bijna driekwart van de dag, zeker wanneer het gras kort is. Wanneer jouw paarden of pony’s voornamelijk op stal of in een paddock staan, dan doe je er goed aan om de ruwvoergift toch zo natuurlijk mogelijk te laten verlopen. Een groot hooinet met fijne mazen, een slowfeeder of minimaal 4 à 5x per dag kleinere porties ruwvoer geven dragen bij aan een goede gezondheid en het welzijn van je paarden en pony’s.

Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Compleet vezelrijk paardenvoer

Op Paardenvoer.nl vind je kwalitatief goed ruwvoeders, samengesteld door ervaren deskundigen. Een ruwvoermix voeren waar alle benodigde voedingsstoffen, extra vitamines, mineralen en grove vezels in verwerkt zijn is natuurlijk het handigst. Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld Masters luzerne mix of de Voermeesters Ruwvoermix-Royaal.

De Masters luzerne mix of de Voermeesters Ruwvoermix-Royaal kunnen inderdaad als volledig ruwvoer gegeven worden, maar een paard van 600 kilo heeft ongeveer 1,5 kilo per 100 kilo lichaamsgewicht nodig. Dus dat is ongeveer 9 kilo per dag. Het ophalen van grote en zware balen kuilgras hoort tot het verleden als je de paarden een complete, handzaam verpakte ruwvoermix geeft. Echter moet je wel een grote opslagrumte hebben voor de zakken. 

De exacte voederwaardes en het percentage ruwe celstoffen vind je terug in de tabbladen ‘voederwaarde’ bij elk product op Paardenvoer.nl. Alle paardenvoeders die je hier bestelt zijn gecertificeerd. Wil je informatie over de certificering nalezen? Ga naar de pagina van het samenwerkingsverband waar wij bij aangesloten zijn: Voederwaarde.nl.

Ruwvoer in brokvorm

Het verstrekken van voldoende volumes en porties ruwvoer in de vorm van kuilgras, hooi, luzerne of gras in de wei kan een hele opgave zijn. Wanneer je niet genoeg tijd en ruimte hebt voor het opslaan ervan. Of wanneer je wei te weinig gras opbrengt bijvoorbeeld. In dit soort gevallen doe je er goed aan om extra ruwe celstof aan je paarden en pony’s te verstrekken in brokvorm. De Structovit brokken van Masters bestaan uit geperste brokken met een extra hoog percentage ruwe celstof. Met 2 kilo van deze brokken geef je net zoveel als met een kilo basiskrachtvoer en een kilo droge ruwe celstof uit bijvoorbeeld hooi. Een ideale brok die je op eenvoudige manier voert en die je ondersteunt bij het verstrekken van voldoende of zelfs extra vezels in de vorm van geperst ruwvoer aan je paarden en pony’s.

Ruwvoer voor paarden online bestellen

Het online bestellen van diverse soorten ruwvoer en luzernemixen is via Paardenvoer.nl snel en overzichtelijk. Je hebt je bestelling binnen 2 werkdagen op stal en vanaf 300 kilo krijg je de bestelling gratis geleverd. Snel en makkelijk kiezen uit een helder assortiment aan verschillende ruwvoeders op basis van luzerne. Vind met een paar muisklikken de meest ideale ruwvoeder aanvulling op het dagelijks rantsoen van je paard. Wat wil je nog meer?

 

 

ONZE MERKEN

 

Nieuwsbrief

Direct 5 euro korting? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Kiyoh

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3