Subli Psyllium Slobber 6 kg

Psylliumzaad of vlozaad staat bekend om haar gelvormende eigenschappen en wordt in heel de wereld gebruikt om zand uit de darmen van paarden te verdrijven. Lijnzaad, wat mild laxerend werkt, ondersteunt deze zandafdrijvende werking. Daarnaast bevat Subli Psyllium Slobber onder andere lignocellulose, cichorei en inuline. 

Extra gebruiksinformatie:

Psylliumzaad bevat veel slijmvormende stoffen, die vrijkomen wanneer de zaadjes met water in aanraking komen. De gel die daarbij ontstaat, bestaat uit moleculen die kunnen worden opgegeten door de bacteriën in de blinde en dikke darm van het paard. Wanneer er minder gel in de darm aanwezig is, verliest psyllium een deel van de zandafdrijvende werking.

De darmen raken ‘gewend’ aan het product. Om de zandafdrijvende werking van deze slobber optimaal te benutten, is het aan te raden om dit product niet langer dan tien dagen achter elkaar te gebruiken. Indien nodig kan Subli Psylliumslobber iedere maand een week worden gebruikt. Verder is het mogelijk om gedurende maximaal 3-4 dagen tweemaal per dag een dosis (2x 1 gram per kg lichaamsgewicht) te verstrekken.

Door regelmatig wat mest in een emmer uit te spoelen en te kijken of er zand achterblijft, kan worden gecontroleerd of er nog zand in de darmen aanwezig is. Niet iedere ontlasting bevat zand; herhaal dit dus enkele keren.

€ 25,99 € 23,84 (9%)
2 werkdagen
Prijs (incl. staffelkorting) Excl BTW Incl BTW
0-50 zakken (< 300 kg)€ 23,84€ 25,99
vanaf 50 zakken (300–499 kg)€ 23,06€ 25,14
vanaf 84 zakken (500–999 kg)€ 22,94€ 25,00
vanaf 167 zakken (> 1000 kg)€ 22,82€ 24,87
Voordelen
  • Bevat 23% psylliumzaad
  • Verrijkt met lijnzaad
  • Helpt zand uit de darmen te verwijderen
Meer informatie
Voorraad Op voorraad
Productvorm Slobber
Levertijd 2 werkdagen
Biologisch Nee
GMP+ Ja
Voederwaarde.nl Nee

Helpt zand uit de darmen te verwijderen.

Gebruiksaanwijzing:

Subli Psyllium Slobber is een tijdelijk aanvullend product.

Voeradvies:
1 gram Psylliumslobber per kg lichaamsgewicht per dag, gedurende 7 tot maximaal 10 dagen en dit 1 op 1 mengen met water (dus 600 gram Psylliumslobber voor een paard van 600 kg mengen met 600 gram water). De te voeren hoeveelheid in één keer verstrekken. Zorg ervoor dat jouw paard of pony altijd beschikt over vers drinkwater en een zoutblok.

 

 

ONZE MERKEN

 

Nieuwsbrief

Direct 5 euro korting? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Kiyoh

Onze klanten beoordelen ons met een 9,2