Subli Luzerne 10 kg

Subli Luzerne
Subli Luzerne is Franse, zongedroogde en stofarme luzerne met toegevoegde plantaardige olie. Met Subli Luzerne voeg je structuur en variatie toe aan het rantsoen van je paard of pony. Ook paarden die gevoelig zijn voor maagzweren kunnen baat hebben bij luzerne.

Beter en langer kauwen
Luzerne is een gezonde en smakelijke grassoort met stevige vezels, waarop een paard beter en langer moet kauwen, wat de speekselaanmaak stimuleert. De bufferende werking van speeksel helpt om de ontwikkeling van maagzweren in de maag tegen te gaan. Ook bevat luzerne van nature veel calcium, wat helpt om maagzuur te neutraliseren.

Zongedroogd en stofarm
Subli Luzerne is geschikt voor alle soorten paarden en rassen. Het eiwitgehalte van Subli Luzerne is namelijk lager dan van andere luzerneproducten, omdat een deel van het eiwitrijke blad eruit gezeefd wordt. Aan Subli Luzerne is bovendien plantaardige olie toegevoegd om de fijne productdelen te binden. Het product is daardoor stofarm en geschikt voor paarden met gevoelige luchtwegen. Subli Luzerne bevat weinig suiker en zetmeel en bevat geen melasse of andere toevoegingen.

€ 12,99 € 11,92 (9%)
2 werkdagen
Voordelen
  • Bevat geen melasse
  • Ideale energiebron
  • Minder stof
Meer informatie
Voorraad Op voorraad
Productvorm Ruwvoeder
Levertijd 2 werkdagen
Biologisch Nee
GMP+ Ja
Voederwaarde.nl Nee

Deze zongedroogde Franse Luzerne met plantaardige olie is speciaal geselecteerd voor de paardenhouderij. Het eiwitgehalte is lager dan van andere luzerneproducten omdat een deel van het eiwitrijke blad eruit gezeefd wordt. Vervolgens wordt plantaardige olie toegevoegd om de fijne productdelen te binden (minder stof). Plantaardige olie vormt een ideale energiebron voor paarden. Zongedroogde Franse Luzerne is energierijker en eiwitarmer dan andere luzerne en daarom extra geschikt voor paarden Een bijkomend voordeel is dat deze luzerne geen melasse en dus minder suiker en kali bevat. Hierdoor kan de opname de eerste dagen iets minder zijn omdat het paard de zoete smaak van de suiker in de melasse mist.

Als aanvulling op overig ruwvoer:
Vervang een deel van het ruwvoer, bijvoorbeeld 2 kg ruwvoer door 2 kg luzerne. Deze hoeveelheid luzerne voer je in minimaal twee porties per dag, tegelijk met het krachtvoer. 

De Subli Zongedroogde luzerne wordt uitsluitend op het land gedroogd en direct verwerkt. Hierdoor zou het kunnen dat er bijvoorbeeld steentjes in de verpakking komen te zitten. Net zoals dit kan gebeuren bij een baal hooi of kuilgras. Dit is verder geen probleem, omdat paarden selectief hun voer opeten.

Voeradvies:
Vervang een deel van het ruwvoer, bijvoorbeeld 2 kg ruwvoer door 2 kg luzerne. Deze hoeveelheid luzerne voer je in minimaal twee porties per dag, tegelijk met het krachtvoer. Voer niet meer luzerne dan de helft van het ruwvoeraandeel.

 

 

ONZE MERKEN

 

Nieuwsbrief

Direct 5 euro korting? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Kiyoh

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3