×

:

Not a valid Time
Dit is een verplicht veld.

Hoe bescherm ik mijn paard tegen de hitte?

Hoe bescherm ik mijn paard tegen de hitte?

Morgen zal het kwik nog verder gaan stijgen en zal de thermometer op sommige plekken in het land temperaturen boven de 30 graden aan gaan tikken. Maar hoe bereid je je paard voor op deze hitte?

Wij geven je een aantal tips!

  • Weidegang
    Pas je weidegang met warme dagen aan. Zet je paard of pony bijvoorbeeld al vroeg in de ochtend buiten en haal hem voor de extreme hitte weer binnen. Zorg er daarnaast voor dat je paard een plekje in schaduw op kan zoeken.
  • Verbranden
    De zon is momenteel erg scherp, waardoor je snel kunt verbranden. Dit geldt ook voor paarden. Met name paarden met een lichte huid kunnen hier last van hebben, bijvoorbeeld als ze een brede bles hebben. Dit kan je insmeren met zonnebrand.
  • Ventilator
    Ook op stal kan je paard het erg warm krijgen. Goede ventilatie van de stal is van groot belang. Je kan bijvoorbeeld kijken of je een ventilator in de stal op kunt hangen, zodat de lucht goed circuleert. Let daarbij natuurlijk wel op dat je de ventilator op een verantwoorde en veilige manier ophangt.
  • Water
    Belangrijk is dat je paard zowel op stal als in de weide voldoende vers en koel drinkwater tot zijn beschikking heeft.
  • Koelen
    Op warme dagen is het voor je paard fijn om lekker gekoeld te worden. Even lekker onder een frisse douche na het rijden of na de weidegang kan voor de nodige verkoeling van je paard zorgen.
  • Elektrolyten
    Door de hitte kan je paard meer gaan zweten dan normaal, waardoor er een elektrolyten tekort kan ontstaan. Belangrijk is, wanneer je paard in deze periode veel zweet, dit tekort aan te vullen. Dit kan bijvoorbeeld met Voermeesters Elektrolytenslobber of Cavalor Electrolyte Balance
  • Pas je training aan
    Om het rijden voor zowel je paard als voor jezelf aangenaam te houden met extreme warmte, kan je je training of het tijdstip van je training wat aanpassen. Dus met de dagen van warmte even een tandje terug of lekker ’s ochtends vroeg of in de avond rijden maakt het een stuk prettiger.
  • Transport
    Is het echt noodzakelijk om met extreem warme dagen toch met de trailer op pad te gaan, zorg er dan voor dat het niet te warm wordt in de trailer. Zorg voor zoveel mogelijk ventilatie in de trailer en reis op een tijdstip dat er geen kans is op files.

Lees ook onze blog "Wanneer heeft een paard eletrolyten nodig? Je leest hem hier