×

:

Not a valid Time
Dit is een verplicht veld.

Is lijnzaadolie een goede aanvulling op het rantsoen van je paard?

w

Vanwege de Paasdagen geldt er een dag extra levertijd

Is lijnzaadolie een goede aanvulling op het rantsoen van je paard?

Lijnzaadolie; voor de meeste paardenbezitters een welbekend product, maar toch komen er nog regelmatig vragen of zijn er nog weleens onduidelijkheden over. Want wat is nou eigenlijk echt het voordeel van het geven van lijnzaadolie en waarom zou ik mijn paard ‘dure’ lijnzaadolie geven en niet gewoon zonnebloemolie uit de supermarkt?

Waarom lijnzaadolie?

In deze blog nemen we je mee in het verhaal van lijnzaadolie, want waarom is het echt een goede aanvulling op het rantsoen van je paard? Wij leggen het je graag uit. Omega vetzuren zijn ontzettend belangrijk voor een paard en laten deze essentiële vetzuren nou in lijnzaadolie zitten. Deze vetzuren dragen bij aan een glanzende en gezonde vacht en stimuleert de spijsvertering. Daarnaast ondersteunt lijnzaadolie de hart- en bloedvaten. Eigenlijk dus een product met veel functionaliteiten.

Maar wat zit er nou dan precies in lijnzaadolie? De lijnzaadolie wordt geperst uit lijnzaad. Het bevat een hoge concentratie van omega 3 en 6 vetzuren en is rijk aan alfalinoleenzuur. Bij het ontwikkelen van de lijnzaadolie is het belangrijk dat de olie koud wordt geperst. Je zal je misschien afvragen waarom dan? Door het koud persen worden waardevolle bestanddelen behouden. Daarnaast is het ook belangrijk om het goed te bewaren op een donkere en koele plek.

En zonnebloemolie dan?

Toch vraag je je misschien af: ‘Kan ik dan niet toch gewoon die goedkope fles zonnebloemolie bij de supermarkt halen?’. Wij raden het voeren van zonnebloemolie aan je paard af. En waarom? Zonnebloemolie bevat veel omega 6. Dit is een essentiële vetzuur, maar moet wel goed in verhouding staan met de andere omega’s. Deze verhouding is bij lijnzaadolie veel beter afgestemd dan bij zonnebloemolie. Daarnaast vind je Omega 6 ook terug in veel soorten brokken en muesli, dus je paard of pony zal hier niet snel een tekort aan hebben en krijgt hij door het geven van zonnebloemolie juist teveel binnen. Ook wordt zonnebloemolie vaak geraffineerd, waardoor dit schadelijke vetten kan bevatten. Kortom, het is dan misschien wel een stuk voordeliger, maar wel minder goed!

Lijnzaadolie is een goede aanvulling

Wellicht ben je nu toch overtuigd waarom lijnzaadolie en goede aanvulling is op het rantsoen van je paard én je dit beter kunt geven dan zijn goedkope broertje. Maar hoeveel geef je dan precies? Belangrijk is dat je niet teveel geeft. Op de verpakking van Subli Lijnzaadolie staat een advies met betrekking tot de hoeveelheid. Daarnaast kan er natuurlijk ook altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice om de hoeveelheid af te stemmen. Maar let op dat je niet teveel geeft, want wanneer je teveel geeft, kan het een laxerende werking hebben. Lijnzaadolie kan je gemakkelijk over het voer heen geven. En nog een voordeel; de meeste paarden vinden het ook nog eens heerlijk!